AcasăȘTIRI EXTERNEDalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid. Ce ser a primit liderul spiritual...

Dalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid. Ce ser a primit liderul spiritual tibetan

Dalai LamaDalai Lama s-a vaccinat împotriva Covid. Ce ser a primit liderul spiritual tibetan / foto: BBC

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a primit prima doză de vaccin anti Covid-19. A făcut și un apel în fața oamenilor să se vaccineze în număr cât mai mare.

Dalai Lama s-a vaccinat cu serul dezvoltat de Oxford/AstraZeneca la un spital din Dharamsala şi a fost ţinut sub observaţie aproape o jumătate de oră. El a mulţumit Guvernului Indiei pentru facilitarea vaccinării.

Apoi le-a cerut oamenilor să meargă să se vaccineze, în număr cât mai mare: „Pentru a preveni unele situaţii serioase, faceţi această injecţie. Este de foarte mare ajutor. Vreau să împărtăşesc – mai mulţi oameni ar trebui să aibă curaj să facă această injecţie”.

Dalai Lama s-a înscris pentru a fi vaccinat, au spus oficialii citați de BBC. Administraţia tibetană ceruse guvernului central să ia măsuri pentru vaccinarea liderului spiritual în urmă cu aproape două luni.

India și-a făcut propriul vaccin

India și-a lansat campania de vaccinare pe 16 ianuarie, dar a fost limitată la lucrătorii din domeniul sănătății și personalul din prima linie. De la 1 martie, schema a fost extinsă la persoanele cu vârsta peste 60 de ani și la persoanele bolnave cronic cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani.

Guvernul indian și-a propus să vaccineze 300 de milioane de „persoane prioritare” până la sfârșitul lunii iulie. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din țară a dat undă verde la două vaccinuri – cel dezvoltat de AstraZeneca/Oxford și unul de firma indiană Bharat Biotech (Covaxin).

Până acum, au fost raportate aproape 1.000 de decese în provincia tibetană.

author avatar
Andreea Vlad
240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Intrebarea din titlu: ,,ce ser a primit Dalai Lama”..Raspuns onest ; ser fiziologic !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger