AcasăȘTIRI EXTERNEDacia a reuşit să bată Seat Leon chiar la el acasă! Marca...

Dacia a reuşit să bată Seat Leon chiar la el acasă! Marca românească scrie istorie pe tărâm iberic

Dacia-SanderoDacia a reuşit să bată Seat Leon chiar la el acasă! Marca românească scrie istorie pe tărâm iberic

Dacia Sandero este o maşină-senzaţie în Europa. Modelul românesc a înregistrat un record impresionant pe piața spaniolă unde a terminat anul 2020 în poziția de lider al vânzărilor, detronând modelul Seat Leon.

Conform datelor publicate de Asociația Spaniolă a Producătorilor de Automobile și Camioane (ANFAC), modelul Dacia Sandero a terminat anul 2020 în poziția de lider în clasamentul vânzărilor pe piața spaniolă.

Modelul hatchback Dacia a detronat Seat-ul Leon, lider timp de șase ani consecutivi în clasamentele celor mai bine vândute modele.

Sandero a trecut pe prima poziție chiar în luna decembrie 2020, când spaniolii au cumpărat peste 3.400 de exemplare, depășind modele ca Nissan Qashqai (2.789 unități) și Seat Leon (2.483 unități).

Sandero se află la a treia generaţie

Dacia a lansat la final de 2020 a treia generație Sandero, pe noua platformă CMF-B. Piața auto spaniolă a fost grav afectată de pandemie și a scăzut cu 32%, până la 851.000 de mașini noi înmatriculate, cu 400.000 mai puțin decât în 2019.

Piața nu a mai fost la un nivel atât de mic din 2013 când s-a situat la 722.000 de unități. Maximul a fost în 2006: 1,63 milioane de mașini noi.

Cu cifrele înregistrate în decembrie, Dacia Sandero a terminat anul pe primul loc în clasamentul vânzărilor cu 24.035 de unități înmatriculate.

Pe locul doi s-a clasat Seat Leon cu 23.582 de exemplare, podiumul fiind completat de Nissan Qashqai cu 19.818 unități.

author avatar
Andrei Ștefan
444 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger