AcasăȘTIRI EXTERNEDacă Putin pierde Crimeea, vom avea un conflict nuclear / Expert: „Războiul...

Dacă Putin pierde Crimeea, vom avea un conflict nuclear / Expert: „Războiul abia acum începe”

Dacă Putin pierde Crimeea, vom avea un conflict nuclear / Expert: „Războiul abia acum începe” / Foto: printscreen

După atacul asupra podului de peste strâmtoarea Kerci, podul Crimeii, Rusia a lovit Kievul, capitala Ucrainei, ca răzbunare. Experții au interpretat această nouă escaladare ca una care ar putea duce la un conflict nuclear, în caz că Vladimir Putin va pierde această regiune strategică.

Expertul turc în politici de securitate și colonel de informații în retragere Coșkun Başbuğ, a declarat pentru ziarul TGRT Haber:  „Strâmtoarea Kerci estet una dintre cele mai critice regiuni pentru Rusia. Crimeea este una dintre terminațiile nervoase ale Rusiei, una dintre cele mai importante. Marina rusă înseamnă Crimeea. Pierderea acestei regiuni este pentru Rusia o dimensiune care va duce la un război nuclear”.

„Războiul abia acum începe”

Afirmând că mersul războiului a fost inversat odată cu atacul de la podul Kerci, Bașbuğ a declarat: „Strâmtoarea Kerci este un avertisment pentru Rusia. Mesajul SUA și al Occidentului prin intermediul Ucrainei este: „Vom lua cumva Crimeea din mâinile voastre”. „Rusia, știind acest lucru, a răspuns prin lovirea Kievului. În momentul în care Strâmtoarea Kerci a fost lovită, mersul războiului a fost inversat. Războiul abia acum începe”, a spus el.

Vorbind despre nervozitatea lui Putin, Bașbuğ a adăugat:„Bombardarea Kievului este importantă, este un mesaj foarte serios atât pentru SUA, cât și pentru Ucraina și Volodmir Zelenski. Pierderea Crimeei este începutul sfârșitului pentru Rusia și este, de asemenea, o evoluție care îl va face pe Putin să își piardă scaunul și să piardă puterea. Prin urmare, va pune pe teren toate atuurile pe care le are în mână”.

Afirmând că Rusia își poate permite orice fel de atac pentru că nu mai are nimic de pierdut, Bașbuğ a evaluat și posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare.

„Vor intra în joc rachetele balistice”

„Cred că acum vor intra în joc armele pe care le numim arme balistice. Sunt cele mai periculoase. Văd această posibilitate, deoarece Rusia nu mai are nimic de pierdut după această perioadă. Mai ales dacă vede manevre care vor duce la cedarea Crimeei, Rusia va face acest pas. Putin, care trece în prezent prin zile foarte dificile în țară și în străinătate, a adus la comandă un general foarte agresiv. Sunt de părere că Rusia va putea fi mai disperată și va putea efectua atacuri mult mai nebunești”.

Comentând despre o posibilă pace între Rusia și Ucraina, Bașbuğ a spus următoarele: „Cineva a intervenit aici. Pacea a fost pusă deoparte, în așa fel încât nu a fost discutată niciodată. Unele persoane fac tot ce pot pentru a menține acest război și chiar încearcă să îl extindă în alte zone geografice. A început un proces imprevizibil. După părerea mea, războiul este abia la început”.

author avatar
Tudor Borcea
789 afisari

15 COMENTARII

  1. De unde tot apar „experții” ăștia belicoși, unul mai „priceput” ca altul!?

      • LUMEA CONDUSA DE SENILU BIDEN CE SACRIFICA UKRAINA PRIN SLUGA PITICANIE DROGATUL ZELENSCHY MARE AFACERIST CU HUNTER BIDEN DROGAT BETIV SI PERVERS SEXUAL

    • ”Dacă Putin pierde Crimeea, vom avea un conflict nuclear ” Iar daca-l lasi cu ce a furat pana acum, va continua sa fure amenintand tot cu….nucleara. Daca va avea tupeul sa dea cu nucleara sa nu uite ca d-alea mai au si altii care o sa-i trimita una direct la Kremlin.

  2. Podul se poate reconstrui. Sunt exemple de cât de repede construiesc chinezii poduri. Îl pot face mult mai bun. Forță de muncă pentru pod se găsește la nivel mondial. Doar chef de a face podul le trebuie. Să lase orgoliul și să se apuce de muncă.

  3. Parerea mea de om simplu dar cu ceva experienta de viata fiind nascut in RPR pe timpul lui Dej
    Rusia nu poate fi infranta ,cel putin nu decisiv
    Ultimul razboi pierdut de ei a fost in anul 1905 in urma cu peste un secol
    Acum au un arsenal nuclear ce ar putea distruge Terra cu tot ce este viu pe ea
    Va puteti inchipui ca se vor lasa umiliti in ultimul hal fortati sa se retraga cu coada intre picioare din regiunile ucrainene deja incorporate cu acte in Rusia ?
    Fara sa apese butonul nuclear atat de tentant ?
    Ar fi absurd sa se sinucida astfel , echivalentul situatiei unui pilot de vinatoare ce are o defectiune majora la motor ,avionul incepe sa coboare vertiginos spre sol iar el avand posibilitatea sa se catapulteze ,refuza si se zdrobeste de pamant cu tot cu avion

    • ma-ta ia crimeea intre labiile mari! Fuge ma-ta pala la Biden si i-o face cadou m u i s t u l e!

  4. Cum ziceam,viata bate filmul! Se simtea nevoia de atitudine.Multumim Comandor Gherghisan.

  5. Domnilor comentatori,
    Credeti ca folosind cuvinte triviale ati realizat ceva? Singuri va discreditati / injositi. Si chiar credeti ca sub nik-ul folosit nu veti fi identificat?
    Avertizare! Fiti decenti, folositi un limbaj care sa dovedeasca ca sunteti civilizati.
    Multumesc pentru colaborare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger