AcasăȘTIRI EXTERNECimitirul Pere Lachaise, vandalizat de ucraineni! Este incredibil ce au putut face...

Cimitirul Pere Lachaise, vandalizat de ucraineni! Este incredibil ce au putut face fanii lui Zelenski! (FOTO)

stickereCimitirul Pere Lachaise, vandalizat de ucraineni! Este incredibil ce au putut face fanii lui zelenski! (FOTO)

Cimitirul Père Lachaise, unul dintre simbolurile Parisului, a fost vandalizat de ucraineni, potrivit presei internaționale! Pe mormintele marilor personalități ale lumii au fost lipite autocolante cu mesaje de sprijin pentru ucraineni și președintele Volodimir Zelenski!

Pe pietrele funerare ale unor personalități istorice celebre au apărut autocolante cu simboluri ucrainene și un apel de susținere a liderului de la Kiev.

Père Lachaise, cel mai faimos cimitir din Paris

„Dacă aș fi în viață, l-aș sprijini pe Zelenski”, scrie pe stickere. Inscripția este realizată, se pare, în limba engleză, fiind un mesaj adresat numeroșilor turiști din întreaga lume care vizitează cel mai faimos cimitir din Paris.

Nu se știe cine a lipit autocolantele, dar presa internațională scrie că este vorba despre refugiați ucraineni.

Astfel, au fost vandalizate pietrele funerare ale personalităților Oscar Wilde, Edith Piaf, Jim Morrison, Frederic Chopin, Honore de Balzac, Moliere, Marcel Proust, Isadora Duncan, Delacroix și alții, potrivit thesaxon.org.

Sute de morminte vandalizate

Aceste stickere au fost văzute, de asemenea, și pe pietrele funerare care au devenit atracții locale.

Stickerele au fost lipite pe sute pe morminte. Unii parizieni sunt revoltați de acțiune, susținând că aceste autocolante au fost lipite de simpatizanți naziști sau chiar de refugiații ucraineni.

În Federația Rusă, această acțiune a fost deja numită „profanarea mormintelor” și s-a cerut autorităților pariziene să intervină. Acestea, însă, nu comentează situația.

author avatar
Andreea Vlad