AcasăȘTIRI EXTERNECyberatacuri la centralele electrice ale SUA / De unde a venit amenințarea

Cyberatacuri la centralele electrice ale SUA / De unde a venit amenințarea

Cyberatacuri la centralele electrice ale SUA / De unde a venit amenințarea

Adjunctul șefului Unității 8200 de intelligence a armatei israeliene (IDF), colonelul „U” (numit așa din rațiuni de securitate), a declarat miercuri că agenția sa de informații a avertizat SUA cu privire la încercările de piratare a centralelor electrice ale țării, la timp pentru a contracara atacurile cibernetice.

Deși nu a fost prima dată când avertismentele din Israel către SUA pentru a evita atacurile cibernetice au fost făcute publice, este prima dată când un oficial actual al Unității 8200 a discutat în public despre un astfel de schimb de informații cibernetice sensibile.

Iranul, în capul listei

Colonelul „U” a reamintit că un „adversar (Iran) a atacat instalații de apă din Israel. L-am văzut pe acest atacator încercând să otrăvească apa în încercarea de a face cât mai multe victime omenești. Am atenuat această amenințare cu mult înainte”.

„Un alt adversar a atacat Israelul” și, în procesul de oprire a atacului cibernetic, „am descoperit, de asemenea, că încerca să vizeze și centralele electrice din SUA. Acesta a fost primul indiciu al acestui atac. Aceasta a permis prevenirea acestei amenințări, printr-o colaborare strânsă cu partenerii noștri americani fantastici”, a spus el, scrie The Jerusalem Post.

Prezentându-și unitatea, colonelul a spus: „Suntem unitatea națională SIGINT (Signal Intelligence) și Cyber a Israelului și facem parte din serviciile de informații ale apărării din cadrul IDF. Misiunea noastră este colectarea de informații și combaterea amenințărilor cruciale la adresa Israelului, pentru IDF și pentru factorii de decizie politică din Israel. Suntem, de asemenea, un jucător important în domeniul cibernetic din Israel și în apărarea cibernetică a Israelului”.

Personal foarte tânăr

În plus, acesta a declarat: „Operațiunile cibernetice de contracarare reprezintă o parte importantă a operațiunilor noastre. Odată ce obținem superioritatea față de atacator, acționăm pentru a-i refuza capacitățile. În primul rând, prin colaborarea cu industria și cu alte agenții, dar, dacă este necesar, o facem pe cont propriu, implementând „instrumentele noastre” la un moment dat, undeva de-a lungul fluxului de atac. Unitatea 8200 nu se va odihni până când amenințarea nu va fi eliminată”.

În continuare, el a declarat: „Suntem privilegiați să avem o cantitate uriașă de talente. În fiecare an, recrutăm între 1.000-2.000 dintre cele mai strălucite fete și băieți din Israel, care se alătură IDF la vârsta de 18 ani. Acest lucru face ca personalul nostru să fie, de asemenea, foarte tânăr, 73% dintre ei având sub 23 de ani”.

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger