AcasăȘTIRI EXTERNECUTREMURUL ce a stârnit PANICĂ pe străzi! Seismologii au anunţat o magnitudine...

CUTREMURUL ce a stârnit PANICĂ pe străzi! Seismologii au anunţat o magnitudine ŞOC!

cutremur indonezia CUTREMURUL ce a sârnit PANICĂ pe străzi! Seismologii au anunţat o magnitudine ŞOC!

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter s-a produs, vineri, în largul insulei Java, din Indonezia, şi a făcut să se clatine clădirile înalte din capitala ţării, Jakarta.

Locuitorii din Jakarta au fost cuprinşi de panică şi şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale.

Oamenii au fugit cu copiii afară

Am fost foarte speriată, cutremurul s-a produs dintr-o dată şi a fost foarte puternic. Când am simţit că locuinţa începe să se clatine, l-am luat repede în braţe pe copilul angajatorului meu şi am fugit pe scări”, a declarat o bonă din Jakarta, Ani, în vârstă de 38 de ani.

Seismul s-a produs la ora locală 16:05 (09:05 GMT), iar epicentrul său a fost situat la 52 de kilometri sud-vest de oraşul Sumur din provincia Banten, în apropiere de Jakarta, la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul n-a provocat, totuşi, un tsunami

Specialiştii în geologie şi seismologie au spus că acest seism nu a avut forţa necesară pentru a provoca un tsunami. Indonezia se află în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.

Luna trecută, un alt cutremur, de 7,3 grade pe scara Richter, a produs panică în Indonezia. Din fericire, şi de acea dată, a fost vorba doar despre pagube materiale.

author avatar
Andrei Ștefan
878 afisari

1 COMENTARIU

  1. ADICA ASTA M 6.6 – 88 km SW of Labuan, Indonesia…PISTOL CU APA…6 6 BABAROASE BARBUT ZARURI….6 6 6 ALTE BABAROASE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger