AcasăȘTIRI EXTERNECUTREMURĂTOR! Sclavi pe câmpurile din Spania. Umilit și batjocorit, a murit în...

CUTREMURĂTOR! Sclavi pe câmpurile din Spania. Umilit și batjocorit, a murit în chinuri

Un caz cutremurător a avut loc la o fermă de pepeni din localitatea Murcia, Spania. La această fermă lucrează mai multe persoane venite la muncă din afara Spaniei, printre care și români.

Eleazar Benjamín Blandón Herrera un bărbat din Nicaragua a murit, sâmbătă,  după ce a fost abandonat într-un centru de sănătate din Lorca (Murcia).

„L-au luat într-o dubă, l-au lăsat la ușă și au plecat“, relatează o publicație spaniolă.

La plantația de pepeni verzi în care lucra, temperaturile au depășit 44 de grade în acea zi și, potrivit prietenilor victimei, muncitorul se afla în picioare încă de la cinci dimineața. Fără o picătură de apă, bărbatul a fost răpus de căldură și deshidratare.

Familia sa denunță, după ce a vorbit cu mai mulți dintre cunoscuții săi, că cei responsabili nu l-au ajutat atunci când a început să se simtă rău, că nici nu au sunat la o ambulanță și că au întârziat să-i acorde primul ajutor.

„Într-o zi m-a sunat plângând: ‘Aici te umilesc’, ‘Mă numesc măgar, țipă, îmi spun că sunt încet. Nu sunt obișnuit să fiu tratat așa’.

El și tovarășii săi au plâns ca niște copii neputincioși când s-au întors de pe câmp”, spune Ana, sora bărbatului decedat.

Blandón, în vârstă de 42 de ani, a ajuns la Bilbao în octombrie anul trecut, lăsându-și soția însărcinată de cinci luni și patru copii în Nicaragua.

„Bebelușul meu nu-și va cunoște tatăl”

Familia este șocată de versiunea oamenilor apropiați din Blandón. Ana spune că nimeni nu a sunat la ambulanță pentru a veni în ajutorul fratelui său.

„Când a ajuns autoutilitara, cineva a spus [nu știe cine] că a fost necesar să aștepte ca toată lumea să termine de lucru pentru a porni la drum. L-au ridicat, i-au lăsat pe fiecare dintre muncitori la locuințe, în final, l-au părăsit. L-au aruncat în centrul de sănătate, și s-au făcut dispăruți”, spune Ana.

„Viitorul său, plin de iluzii, vise, speranțe pentru copiii săi, soția sa și mama sa, a fost tăiat de oameni care nu au niciun fel de apreciere, valoare și stimă pentru cei mai nevoiași”, spune unul dintre colegii săi, care, se pare este de naționalitate română.

Lucrau fără un strop de apă

„Mi-a spus că acolo unde lucrează, la recoltat de pepeni verzi, au avut uneori de muncă de la șapte dimineața până la șase după-amiaza și au câștigat doar 30 de euro. Depindea de camioanele pe care le umpleau. Când am lucrat împreună, aveam o jumătate de oră să mâncăm și încă o oră de odihnă de la două până la trei după-amiaza. Am câștigat aproximativ cinci euro pe oră, dar au dedus șase euro din transportul autoutilitarei”, spune unul dintre colegii lui, care nu a vrut să-și spună identitatea de teamă să nu fie dat afară.

În urma cercetărilor, a fost arestat un bărbat ecuadorian de 50 de ani, acuzat de crimă împotriva drepturilor lucrătorilor, potrivit stiridiaspora.ro

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger