AcasăȘTIRI EXTERNECutremur puternic în Turcia, urmat de 90 de replici: sunt pagube majore...

Cutremur puternic în Turcia, urmat de 90 de replici: sunt pagube majore și numeroase victime

cutremurCutremur puternic în Turcia, urmat de 90 de replici: sunt pagube majore și numeroase victime

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Turcia, în provicia Hatay, care a fost deja devastată de seria de seisme majore din 6 februarie.

Acest nou seism, considerat o replică a primului, s-a produs la ora locală 20:04 (17:04 GMT), la 14 zile după primul cutremur şi a fost urmat de 90 de replici, dintre care una cu magnitudinea 5,8, potrivit AFAD.

Şase morți și 300 de răniți

Şase persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,4 produs luni seară în provincia Hatay din sudul Turciei, a anunţat marţi Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD).

După seismul de luni, circa 300 de persoane au fost spitalizate, dintre care 18 în stare gravă. Cutremurul s-a resimțit în Sudul Turciei, dar a afectat și Cipru, Liban și Siria La 13 km față de Antakya.

Un reporter AFP a văzut şi a auzit prăbuşindu-se mai multe ziduri ale unor clădiri deja grav avariate, iar mai multe persoane, aparent rănite, cereau ajutor. Mişcarea telurică a provocat panică în rândul populaţiei deja greu încercate şi a ridicat nori mari de praf în oraşul aflat în ruină.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul ţării şi Siria a făcut peste 46.000 de victime, din care 40.689 de morţi în Turcia.

Oficialii din cele două ţări se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească în zilele următoare, întrucât numeroase persoane sunt în continuare dispărute. Devastatorul cutremur de pământ care s-a produs pe 6 februarie a fost urmat de peste 6.000 de replici.

author avatar
Andreea Vlad
419 afisari

2 COMENTARII

  1. Era de așteptat. Cu câteva zile înainte a fost în vizită Blinken și n-a obținut nimic din ce-a dorit. Dacă sunt încăpățânați și patrioți, așa le trebuie la turci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger