AcasăȘTIRI EXTERNECutremur puternic în Grecia. A fost urmat de numeroase replici puternice (VIDEO)

Cutremur puternic în Grecia. A fost urmat de numeroase replici puternice (VIDEO)

cutremurCutremur puternic în Grecia. A fost urmat de numeroase replici puternice (VIDEO)

Un cutremur puternic, de 6,2 grade pe scara Richter, a lovit miercuri Grecia. Seismul a fost resimţit și în Atena.

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului susține că seismul s-a produs miercuri la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Potrivit Reuters, care citează presa locală, seismul a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore.

Cutremurul a fost urmat de numeroase replici, unele puternice. Undele de șoc s-au resimțit intens în capitala elenă și în vestul Greciei, dar și în țările vecine.

Numeroase replici de magnitudini însemnate

Oamenii au ieșit speriați pe străzi de frica unor replici. Există informații potrivit cărora o persoană în vârstă ar fi fost scoasă de sub ruinele casei sale aflate aproape de epicentru. Deocamdată, nu există informații oficiale cu privire la eventuale victime rănite și nici despre pagube, însă nu este exclus ca mai multe clădiri vechi din zone rurale să fi fost afectate.

Replicile înregistrate au avut putere destul de mare. Cea mai puternică dintre replici – 5,3 – s-a produs chiar mai aproape de suprafață, la aproximativ 7 km. De altfel, experții au avertizat că, din moment ce seismul s-a înregistrat atât de aproape de suprafață, va urma o activitate destul de intensă pentru perioada următoare.

author avatar
Andreea Vlad
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger