AcasăȘTIRI EXTERNECutremur la FBI. 665 de angajați părăsesc agenția / Scandal jenant pentru...

Cutremur la FBI. 665 de angajați părăsesc agenția / Scandal jenant pentru Joe Biden

Cutremur la FBI. 665 de angajați părăsesc agenția / Scandal jenant pentru Joe Biden / Foto: printscreen

Senatorul Chuck Grassley (republican din Iowa) a declarat că a obținut înregistrări interne de la un denunțător care susține că 665 de angajați ai FBI s-au pensionat sau au demisionat în urma unor investigații de comportament necorespunzător, pentru a evita să primească scrisori disciplinare finale. Mai exact, comportament necorespunzător față angajatele agenției.

Grassley a declarat că denunțătorul – pe care nu l-a numit – a furnizat un raport intern al Departamentului de Justiție care indică faptul că angajații au plecat între 2004 și 2020 și că printre aceștia se numără 45 de angajați de nivel superior.

„O imagine rușinoasă a abuzului împotriva femeilor”

„Acuzațiile și înregistrările descriu o imagine rușinoasă a abuzului cu care femeile din cadrul FBI au fost nevoite să trăiască timp de mulți ani”, a scris Grassley într-o scrisoare adresată directorului FBI, Christopher Wray, și procurorului general Merrick Garland.

„Acest abuz și această conduită necorespunzătoare sunt scandaloase și mai mult decât inacceptabile”, a continuat Grassley, informează The Hill. Biroul lui Grassley a declarat că oficialii Departamentului de Justiție au întocmit raportul în urma unui articol al Chuck Grassley din 2020 care a dezvăluit acuzații de agresiuni sexuale în rândul unor înalți funcționari din cadrul biroului.

Presupusul raport afirmă că cei 665 de angajați au plecat în urma unei „presupuse conduite necorespunzătoare”, dar nu a specificat că este vorba de o conduită sexuală necorespunzătoare, deși documentul este intitulat astfel.

Cifra reală ar putea fi mai mare

Biroul său a sugerat că cifra reală ar putea fi mai mare, deoarece datele nu includ plecările care au avut loc în timpul sau chiar înainte de începerea investigațiilor privind conduita necorespunzătoare a celor în cauză.

Ancheta Associated Press care se pare că a dus la crearea raportului a constatat că biroul a optat să îi transfere pe cei care se confruntă cu acuzații sau să le permită să se pensioneze. Procedând astfel, angajații respectivi își pot păstra pensiile și beneficiile în timp ce oficialii investighează acuzațiile și își păstrează anonimatul după încheierea procesului.

„Decizii incoerente” la vârf

Grassley a mai spus că a primit un al doilea document de la denunțător, care analizează implementarea de către Wray a unei politici de toleranță zero în ceea ce privește comportamentul sexual nepotrivit, detaliind „decizii incoerente”.

„Cazuri recente de comportament sexual nepotrivit par să arate că aplicarea acestei directive de către Office of Professional Responsibility  a dus la sancțiuni aparent aleatorii și la un tratament disparat, ceea ce ar putea compromite coerența, corectitudinea și procesul corect al sistemului disciplinar al FBI”, se afirmă în document.

Raportul sugerează că cei care nu sunt supervizori se confruntă cu pedepse mai mari în cazurile de comportament sexual neadecvat, în timp ce supervizorii primesc pedepse mai blânde.

„Congresul are obligația de a efectua o revizuire obiectivă și independentă a eșecurilor Departamentului de Justiție și ale FBI și de a determina acuratețea datelor conținute în documente, astfel încât poporul american să știe și să înțeleagă ce schimbări au fost făcute, dacă au fost făcute, pentru a rezolva aceste probleme semnificative”, a mai menționat Grassley în scrisoarea sa.

author avatar
Tudor Borcea
1.983 afisari

5 COMENTARII

  1. In Amerlica toate femeile sint abuzate ,ca doar in America sint si femei tare frumoase ,niste drogate ,grase cu fata de cal si masculinizate dela mincarea cu chimicale niste gunoaie rebuturi umane majoritatea amerlicanilor cauta femei din Asia sau Sud America

  2. parca FBI a facut perchezitii la vila lui trump…si ce sa vezi ?aia care cautau sint acum cautati…

  3. Dupa parerea mea povestea cu hartuirea sexuala a inceput sa ia forme grotesti. daca ii spui unei colege – hai sa bem la cafeneaua institutiei o cafea sa nu merg singur, se poate considera hartuire sexuala, daca pui mana pe umarul unei femei pentru ai targe atentia pentru ceva este hartuire sexuala…daca o femei considera ca ai vorbit cu dublu intles este hartuire sexuaa….Asa ca daca mergeti in SUA feriti-va de femei…e mai sanatos daca nu vreti sa fiti din cine stie ce motiv arestat….ca ati hartuit o femeie….daca sunteti femeie pentru acelasi comportament fata de un barbat va poate duce la acuzatia de hartuire sexuala….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger