AcasăȘTIRI EXTERNECUTREMUR în SUA: Donald Trump, reînvestit la Casa Albă? GAFA Facebook îl...

CUTREMUR în SUA: Donald Trump, reînvestit la Casa Albă? GAFA Facebook îl poate propulsa din nou ca preşedinte

donald trumpDonald Trump, găsit vinovat de viol. Fostul președinte american, obligat să-i plătească despăgubiri uriașe femeii pe care a agresat-o sexual

Donald Trump a cerut să fie reînvestit la Casa Albă sau organizarea „imediată” de noi alegeri prezidențiale în Satele Unite. Omul de afaceri ar putea primi ajutor chiar de la cine se aşteaptă mai puţin: de la Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta/Facebook.

Pretenţia lui Trump a venit după ce Facebook a limitat temporar reach-ul unei povești despre datele de pe un laptop care i-ar fi aparținut lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, pe atunci contracandidat al lui Trump la alegerile prezidențiale americane. Chiar Zuckerberg a recunoscut totul.

Povestea ar fi făcut partea din propaganda rusească

Zuckerberg a afirmat că povestea publicată de The New York Post despre laptop se încadra în categoria conținutului controversat, fiind suspectată că ar face parte din propaganda rusească, un lucru despre care reprezentanții platformei social media au fost avertizați.

Afirmaţiile lui Zuckerberg despre acest subiect nu sunt complet noi, însă ele oferă o nouă perspectivă asupra mărturiei pe care CEO-ul Meta/Facebook a depus-o în octombrie 2020 în fața Congresului de la Washington.

Antreprenorul a spus atunci că agenții FBI au avertizat compania sa să fie în alertă cu privire la apariția de documente care ar putea face parte dintr-o tentativă străină de manipulare.

author avatar
Andrei Ștefan