AcasăȘTIRI EXTERNECutremur devastator în Turcia. Ankara refuză autorul lui Elon Musk / Ce...

Cutremur devastator în Turcia. Ankara refuză autorul lui Elon Musk / Ce propusese patronul Tesla

CutremurCUTREMUR TURCIA. Bebeluș scos de sub dărâmături după 60 de ore. Salvatorii au lăcrimat când au văzut ce ținea strâns în pumn - IMAGINI emoționante

Patronul SpaceX, Tesla și Twitter se oferise să își activeze sateliții Starlink pentru a furniza o conexiune la internet prin satelit în Turcia.

În ciuda unui cutremur devastator care a lovit Turcia, luni, la orele dimineții, urmat de altul, în cursul zilei, autoritățile locale nu vor accepta să acorde o licență de operare pentru Starlink, serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk. Informația este dezvăluită de Bloomberg, care citează o sursă oficială care dorește să rămână anonimă.

Autoritățile preferă generatoare

Confruntat cu pagubele importante provocate de cutremur la infrastructura de comunicații din Turcia, folosită în special de serviciile de urgență, Elon Musk a fost întrebat pe Twitter despre un eventual ajutor din partea Starlink, comercializat de SpaceX.

„Starlink nu este încă aprobată de guvernul turc. SpaceX îl poate activa imediat ce este”, propusese Elon Musk.

Sursa oficială turcă a declarat pentru Bloomberg că țara are suficiente capacități de comunicații prin satelit pentru a face față situației și că autoritățile se pot baza pe generatoare în cazul unei pene de curent.

Turcia nu este prima țară în care patronul Tesla a oferit serviciile Starlink. Recent, el și-a pus instrumentul la dispoziția oponenților regimului din Iran, după ce a ajutat în mare măsură Ucraina împotriva Rusiei după invazia începută în februarie 2022.

author avatar
Tudor Borcea