AcasăȘTIRI EXTERNECUTREMUR devastator în Maroc! Aproape 300 de morţi şi peste 150 de...

CUTREMUR devastator în Maroc! Aproape 300 de morţi şi peste 150 de răniţi! (VIDEO)

Un cutremur devastator, cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, a afectat centrul Marocului, făcând oamenii să iasă în grabă în stradă. Aproape 300 de persoane au murit, potrivit Ministerului marocan de Interne.

Epicentrul seismului, care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost la 71 km sud-vest de Marrakech, la o adâncime de 18,5 km, conform US Geological Survey (USGS). Cutremurul a avut loc la ora locală 23:11 (22:11 GMT).

296 de morţi şi 153 de răniţi

Cel puţin 296 de persoane au fost ucise, iar alte 153 au fost rănite, a informat televiziunea de stat Al-Aoula din Maroc, citată de CNN.

Datele au fost furnizate de Ministerul de Interne Un oficial local a aprecizat că această evaluare este una preliminară, întrucât numeroase victime sunt în zona montană, unde este greu de ajuns.

Forţele armate regale marocane au avertizat că urmează replici. Cutremurul a fost resimțit la Rabat, Casablanca și Essaouira fapt ce a creat panică în rândul populației. Mulțimi de persoane au ieșit pe străzile acestor orașe, temându-se că locuințele se vor prăbuși.

Oamenii se tem să mai stea în case

Oamenii sunt în pieţe, în cafenele, preferă să doarmă afară. Sunt bucăţi din faţade care au căzut”, a declarat pentru AFP un locuitor din Essaouira, la 200 de kilometri vest de Marrakech.

Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23.00, mai exact la 22.11 GMT. Adâncimea cutremurului a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit USGS.

author avatar
Andrei Ștefan