AcasăȘTIRI EXTERNECutremur de 7,3 în Indonezia. Alertă de tsunami

Cutremur de 7,3 în Indonezia. Alertă de tsunami

Cutremur de 7,3 în Indonezia. Alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit estul Indoneziei marți, 14 decembrie, a anunțat institutul american de geofizică USGS, iar Centrul de avertizare pentru tsunami a avertizat despre posibilitatea apariției unor valuri periculoase.

Cutremurul s-a produs la ora 3:20 GMT în Marea Flores, la aproximativ 100 de kilometri de orașul Maumere, și la o adâncime de 18,5 km, potrivit USGS.

Acest institut estimase inițial magnitudinea la 7,6 și adâncimea la 76 km.

Panică și ambuteiaje

„Valuri periculoase sunt posibile de-a lungul coastelor pe o rază de 1.000 km de epicentru”, a avertizat Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific, cu baza în Honolulu. USGS a apreciat că riscul ca acest cutremur să provoace victime este scăzut, dar a remarcat că „cutremurele recente din această regiune au dus la pericole secundare, cum ar fi tsunami și alunecări de teren, care ar fi putut provoca daune grave. pierderi”, scrie AFP.

Primele imagini din regiunea afectată îi arată indonezienii care fug din case și ambuteiaje cu motociclete și vehicule îndreptându-se spre înălțimi.

Cutremurele de mică adâncime tind să producă mai multe daune decât cutremurele de adâncime.

Indonezia se confruntă în mod regulat cu seisme și erupții vulcanice, datorită locației sale pe „Inelul de foc” al Pacificului, unde se întâlnesc plăcile tectonice.

Arhipelagul rămâne marcat de cutremurul din 26 decembrie 2004 cu magnitudinea de 9,1, în largul coastei Sumatrei, care a provocat un tsunami gigantic și s-a soldat cu moartea a 220.000 de oameni în întreaga regiune, inclusiv aproximativ 170.000 doar pentru Indonezia.

 

author avatar
Tudor Borcea
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger