AcasăȘTIRI EXTERNECutremur de 5,9, sunt morți și sute de răniți - VIDEO

Cutremur de 5,9, sunt morți și sute de răniți – VIDEO

Cutremur de 5,9, sunt morți și sute de răniți - VIDEO / Foto: printscreen

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a ucis trei persoane și a rănit alte 816 în noaptea de sâmbătă spre duminică în nord-vestul Iranului, în apropiere de granița cu Turcia, a anunțat presa de stat.

 

Cutremurul a lovit orașul Khoy din provincia iraniană Azerbaidjanul de Vest, situată în nord-vestul țării, la ora locală 21:44, a anunțat Centrul seismologic al Universității din Teheran.

Zona, afectată de ninsori și îngheț

„Până în prezent, cutremurul a provocat moartea a trei persoane și rănirea a 816”, a declarat guvernatorul provinciei Azerbaidjanul de Vest, Mohammad Sadegh Motamedian, citat de agenția Irna. Un bilanț anterior, dat în cursul nopții, preciza că două persoane au murit și 580 au fost rănite.

Ministrul de Interne Ahmad Vahidi a mers la Khoy pentru a monitoriza situația, a declarat Irna. Potrivit unui oficial al serviciilor de urgență, în zonă ninge cu temperaturi de îngheț și au fost semnalate întreruperi de energie electrică, informează BFMTV.

Iran s-a confruntat cu mai multe cutremure devastatoare în ultimii ani, din cauza faliilor seismice ale țării. Țara este situată la punctul de întâlnire a mai multor plăci tectonice și se confruntă cu o puternică activitate seismică.

La 18 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea 5,8 în apropiere de Khoy a provocat câteva sute de răniți. În februarie 2020, un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit satul Habash-e Olya (vest) și a ucis cel puțin nouă persoane peste graniță, în Turcia.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger