AcasăȘTIRI EXTERNECurtea Penală Internaţională avertizează Israelul: „Împiedicarea trimiterii de ajutor poate constitui o...

Curtea Penală Internaţională avertizează Israelul: „Împiedicarea trimiterii de ajutor poate constitui o crimă” – VIDEO

sursa foto: captură video

Avertisment pentru Israel de la nivelul Curţii Penale Internaţionale (CPI), prin vocea unui unui oficial care a vizitat duminică postul de trecerea frontierei de la Rafah.

Karim Khan, procuror al Curţii Penale Internaţionale (CPI) avertizează Israelul că „împiedicarea accesului ajutorului umanitar” în Fâşia Gaza poate constitui o „crimă”, transmite news.ro.

 

„Împiedicarea accesului ajutorului umanitar” în Fâşia Gaza poate constitui o „crimă”, a avertizat Karim Khan, duminică, potrivit sursei menționate.

Procuror: „Împiedicarea trimiterii de ajutor poate constitui o crimă”

Procurorul Curţii Penale Internaţionale a vizitat duminică postul de trecerea frontierei de la Rafah, între Egipt şi Fâşia Gaza, unde este blocat ajutorul umanitar destinat enclavei palestiniene.

„Împiedicarea trimiterii de ajutor poate constitui o crimă”, a declarat presei procurorul.
Acesta a avertizat asupra faptului că „Israelul trebuie să se asigure de îndată că civilii primesc hrană, medicamente” în Fâşia Gaza.

„La Rafah, am văzut TIR-uri blocate, pline cu bunuri şi ajutor umanitar, departe de gurile înfometate şi de răniţii” palestinieni din Fâşia Gaza, a mai spus Karim Khan.

author avatar
Andrei Coman
159 afisari

6 COMENTARII

  1. KARIM KHAN,n-ai auzit ce a spus Netaniahu ??, ce rezolutie ONU ?, el nu recunoaste rezolutiile ONU !.
    Va spune ” care ,ce tribunal ?,care legi ?.
    Netaniahu nu-i Milosevici !.

  2. „Împiedicarea accesului ajutorului umanitar” în Fâşia Gaza poate constitui o „crimă”
    In schimb uciderea a 1400 de civili nevinovati intr-o singura zi fara motiv, nu este niciun fel de crima, este doar un fapt divers in mintea lui baeatu asta.

    • Da, e o crima facuta impotriva ocupantului. Care ocupant ilegal a facut intre timp o crima de 5 ori mai mare, ucigand de 5 ori mai multi palestinieni.

      • Nelutzule draghe, pun pariu ca stimezi mult lectiile de democratie pe care ti le tine Germania. In ciuda faptului ca nemtii au omorat milioane de nevinovati, da’ sa nu mai pomenim, nu-i asa, ca doar asta a fost in trecut.
        P.S. Ar trebui sa mai citesti un pic despre ocupanti si despre palestinieni ca sa te lamuresti exact despre ce e vorba acolo. Esti cumva mancator de oaie corturar care a venit la studii la Bucresh la medicin ca sa te faci doctor?

  3. Camioanele stau la granita pentru ca depozitele ONU sunt pline; ma rog dupa ce au fost sparte de cei care au votat Hamas, nu mai sunt asa pline. Parca Egipt nu dorea sa deschida granita. De ce oare se tem cei intru credinta cu palestinienii de ei? Ar mai fi o solutie pentru gurile infometate. Sa-i ia Hamas in catacombe sa-i indestuleze cu ce au strans acolo precum harciogii.

    • E o diferenta mare intre un stat responsabil cum este Israel, care isi protejeaza civilii in buncare iar victimile sunt putine si adunatura ham-mars care nu le permite civililor sa se adaposteasca in buncarele lor facute din banii donati de state pentru ….civili !
      Din ‘jde sute de km ! ! de tuneluri macar 1 km sa fi fost facute si pentru mamele si copii aia sa fie adapostiti.Ei lupta dar pentru cine?
      Vad ca nu pentru civilii palestinieni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger