AcasăȘTIRI EXTERNECurse ilegale de mașini. Un cartier întreg se ridică împotriva filmărilor la...

Curse ilegale de mașini. Un cartier întreg se ridică împotriva filmărilor la „Fast and Furious”

Curse ilegale de mașini. Un cartier întreg se ridică împotriva filmărilor la „Fast and Furious” / Foto: printscreen

Un cartier din Los Angeles, SUA, care a servit ca fundal pentru seria filmelor „Fast and Furious”, a fost scena unor proteste, vineri, împotriva filmărilor pentru următorul episod al sagăi auto, susținând că acestea au provocat de atunci o epidemie de curse urbane ilegale.

Locuitorii și-au exprimat furia înainte de filmările din acest weekend în Angelino Heights, un cartier istoric din apropierea centrului orașului Los Angeles. Locația este casa fictivă a lui Dominic Toretto, personajul interpretat de actorul Vin Diesel.

„Glorificarea unei activități ilegale”

Pentru Damian Kevitt, un locuitor din zonă și fondator al SAFE, o organizație care militează împotriva acestei practici, „Fast and Furious” a contribuit la „glorificarea unei activități ilegale”, transformând Angelino Heights într-o „destinație turistică pentru cursele ilegale de stradă”.

Nu existau curse de stradă în cartier înainte de filmările pentru „Fast and Furious”, a adăugat el, scrie France 24. Bella, o altă rezidentă care nu a dorit să își dea numele de familie, spune că copiii ei sunt traumatizați de zgomotul mașinilor din fața casei lor, care îi trezesc în miez de noapte.

Acum sunt prea speriați să iasă afară să se joace, spune ea, pentru că „au văzut când mașinile scapă de sub control și evită la limită să dea peste pietoni la colțul străzii”.

Bella spune că Universal Studios ar trebui să mute locația de filmare în altă parte, în timp ce SAFE îndeamnă orașul să instaleze limitatoare de viteză și să introducă toleranță zero pentru cursele de stradă.

De asemenea, asociația a cerut companiei Universal să adauge o declarație la „Fast and Furious” prin care să îndemne oamenii să nu participe la astfel de curse. Universal nu a răspuns imediat la solicitările AFP.

Primul film „Fast and Furious” a fost lansat în 2001, iar de atunci franciza a devenit a opta serie de filme cu cele mai mari încasări din istorie, obținând 6,6 miliarde de dolari în 10 filme. „Fast and Furious 10”, cel de-al 11-lea episod, este programat să fie lansat în luna mai.

author avatar
Tudor Borcea
369 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce are a face filmul cu realitatea? Doar maimutele imita tot ce vad……ha ha…..am voie sa spun maimuta? monkey..monkey..monkey…tv…tv…tv…fake news…fake news…fake news

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger