AcasăȘTIRI EXTERNECursa pentru Downing Street se strânge la Londra. Fostul ministru de Finanțe...

Cursa pentru Downing Street se strânge la Londra. Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak și-a anunțat candidatura / Ce poziție are Boris Johnson

rishi sunakMarea Britanie va furniza Ucrainei armele cerute de Zelenski. Rishi Sunak: „Este momentul să dublăm sprijinul nostru militar”

Fostul ministru britanic de Finanțe, Rishi Sunak, și-a anunțat, duminică, candidatura la funcția de șef al guvernului de la Londra, după demisia fostului premier Liz Truss.

„Candidez pentru a fi liderul Partidului Conservator și următorul vostru prim-ministru”, a anunțat Rishi Sunak, pe Twitter.

„Redresarea economiei țării”

Favorit pentru a-i succeda lui Liz Truss, Sunak și-a anunțat  candidatura cu scopul de a „redresa” economia țării și de a „uni” Partidul Conservator.

„Marea Britanie este o țară minunată, dar ne confruntăm cu o criză economică profundă”, a scris el, confirmându-și candidatura, în timp ce fostul premier Boris Johnson nu a făcut încă niciun pas în acest sens.

Rishi Sunak și fostul prim-ministru, abia întors dintr-o vacanță în Caraibe, s-au întâlnit în seara precedentă. Potrivit presei britanice, aceștia au vorbit despre o „încercare comună” de a evita un „război civil” pentru conservatori. Rămâne acum de văzut care va fi poziția lui Boris Johnson, care încă nu s-a lansat public în această campanie fulger. Trebuie amintit că demisia lui Sunak a fost cea care a dus la demisia șefului său la începutul lunii iulie.

După demisia lui Liz Truss, care a rămas în funcție doar 44 de zile, au apărut trei nume: actualul ministru pentru relația cu Parlamentul, Penny Mordaunt, care și-a oficializat vineri candidatura, Rishi Sunak, care a pierdut în fața lui Liz Truss la începutul lunii septembrie, și Boris Johnson, care a demisionat în iulie după o serie de scandaluri.

author avatar
Tudor Borcea