AcasăȘTIRI EXTERNECursa pentru Downing Street se strânge la Londra. Fostul ministru de Finanțe...

Cursa pentru Downing Street se strânge la Londra. Fostul ministru de Finanțe Rishi Sunak și-a anunțat candidatura / Ce poziție are Boris Johnson

rishi sunakMarea Britanie va furniza Ucrainei armele cerute de Zelenski. Rishi Sunak: „Este momentul să dublăm sprijinul nostru militar”

Fostul ministru britanic de Finanțe, Rishi Sunak, și-a anunțat, duminică, candidatura la funcția de șef al guvernului de la Londra, după demisia fostului premier Liz Truss.

„Candidez pentru a fi liderul Partidului Conservator și următorul vostru prim-ministru”, a anunțat Rishi Sunak, pe Twitter.

„Redresarea economiei țării”

Favorit pentru a-i succeda lui Liz Truss, Sunak și-a anunțat  candidatura cu scopul de a „redresa” economia țării și de a „uni” Partidul Conservator.

„Marea Britanie este o țară minunată, dar ne confruntăm cu o criză economică profundă”, a scris el, confirmându-și candidatura, în timp ce fostul premier Boris Johnson nu a făcut încă niciun pas în acest sens.

Rishi Sunak și fostul prim-ministru, abia întors dintr-o vacanță în Caraibe, s-au întâlnit în seara precedentă. Potrivit presei britanice, aceștia au vorbit despre o „încercare comună” de a evita un „război civil” pentru conservatori. Rămâne acum de văzut care va fi poziția lui Boris Johnson, care încă nu s-a lansat public în această campanie fulger. Trebuie amintit că demisia lui Sunak a fost cea care a dus la demisia șefului său la începutul lunii iulie.

După demisia lui Liz Truss, care a rămas în funcție doar 44 de zile, au apărut trei nume: actualul ministru pentru relația cu Parlamentul, Penny Mordaunt, care și-a oficializat vineri candidatura, Rishi Sunak, care a pierdut în fața lui Liz Truss la începutul lunii septembrie, și Boris Johnson, care a demisionat în iulie după o serie de scandaluri.

author avatar
Tudor Borcea
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger