AcasăȘTIRI EXTERNECum vrea să profite Xi Jinping de ruptura UE - SUA. Se...

Cum vrea să profite Xi Jinping de ruptura UE – SUA. Se pregăteşte o Nouă Ordine Mondială?

Cum vrea să profite Xi Jinping de ruptura UE - SUA. Se pregăteşte o Nouă Ordine Mondială?

Xi Jinping a propus Uniunii Europene să-și mențină investițiile în China, în contextul temerilor europene tot mai serioase că SUA devin un rival comercial mai ostil Bruxelles-ului.

China se așteaptă ca UE să împărtășească oportunitățile de piață de mare dimensiune ale Chinei”, a declarat președintele Xi într-o întâlnire cu omologul său din Consiliul European, Charles Michel, la Beijing.

A asigurat Europa că „nu există conflicte strategice”

Liderul de la Beijing a dat asigurări că „nu există conflicte strategice” între China şi Uniunea Europeană şi că ambele părţi trebuie să-şi consolideze comunicarea şi să se coordoneze mai bine în sfera macroeconomică.

Nu există niciun conflict strategic între China şi UE. Trebuie să ne consolidăm coordonarea în sfera macroeconomică, să garantăm împreună un lanţ de aprovizionare stabil, să construim motoare pentru economia digitală sau pentru protejarea mediului înconjurător şi să pariem împreună pe noile energii sau pe inteligenţa artificială”, i-a transmis Xi lui Charles Michel în timpul întâlnirii care a avut loc între cei doi înalţi oficiali la Beijing.

O mână spală pe alta

Insistenţele lui Xi de a menține fluxul de numerar european vin pe măsură ce resentimentul UE crește față de Legea de reducere a inflației (IRA) a președintelui american Joe Biden.

„Cheia este să respectăm preocupările şi interesele celuilalt, în special în ceea ce priveşte suveranitatea şi integritatea teritorială, de a nu ne amesteca în afacerile interne ale celeilalte părţi”, a afirmat Xi, dând asigurări că Beijingul este pregătit să menţină Dialogul China-UE privind drepturile omului „pe baza egalităţii şi a respectului reciproc”.

„Partea europeană este dispusă să continue să impulsioneze procesul pentru a ajunge la un acord de investiţii între ambele părţi”, a spus Michel, citat de MAE chinez.

În ceea ce priveşte dialogul China-UE privind drepturile omului, Michel a evidenţiat că va crea ocazia de a vorbi despre „situaţia minorităţilor şi a cazurilor individuale”.

author avatar
Andrei Ștefan
777 afisari

4 COMENTARII

  1. Da,le preda gandirea pe credit social un nou neocomunism travestit care le asigura ca anuleaza drepturi ca sa instsureaze dictatura.Fake!!

  2. Asa am crezut si eu initial….dar nu e asta „noua ordine mondiala”…. Sunt tot felul de grupuri de afaceri care se bat intre ele pe resursele planetei…Daca ai 13mere cum le imparti la 3 curve?….raspuns corect stai si te uiti cum se paruiesc intre ele si care ia bataie prima o f…de-i sar capacele…dupa care iei popcorn cu bere si o astepti pe a doua care pierde…ha ha ha

  3. Brexitul le-a asigurat americanilor un aliat !, TEAPA LUATA DE UE DE LA AMERICANI CA URMARE A GENERARII CONFLICTULUI CU RUSIA ,DACA II VA TREZI PE CEI DIN UE !!!!!!!!,ATUNCI AMERICA V-A RAMANE SINGURA IN FATA CHINEI !. Rusia va ,Iranul ,Irakul,Argentina Venezuiela Turcia ,Arabia Saudita vor fi de partea Chinei .
    Japonia v-a astepta deznodamantul ca sa dea lovitura finala !,Japonia nu iarta .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger