AcasăȘTIRI EXTERNECum vrea să folosească Putin Insula Șerpilor în strategia de război. Rusia...

Cum vrea să folosească Putin Insula Șerpilor în strategia de război. Rusia face bază de rachetă pe ea

insula serpilor

Insula Şerpilor are în acest moment valoare militară şi strategică importantă pentru Rusia, mai ales după scufundarea crucişătorului Moscova de către forțele ucrainene, luna trecută.

În lipsa acestei nave, dacă ruşii vor reuşi să-şi instaleze pe Insula Şerpilor sisteme antiaeriene cu rază lungă, dar şi rachete de croazieră, vor putea controla întreaga regiune de nord-vest a Mării Negre şi sudul Ucrainei, se arată într-o analiză BBC.

Sisteme de rachete rusești pe Insula Șerpilor

Serviciile de informații militare ucrainene au transmis vineri, 13 mai, că au date despre desfășurarea de către Rusia a sistemului de rachete de apărare aeriană Pantsir și a sistemului de rachete sol-aer Tor-M2 pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, care urmează să asigure apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune a Rusiei.

„În mod clar, Direcția Șefă de Informații a Ministerului Apărării estimează că acesta este un obiect strategic care va fi folosit de Rusia pentru a controla, de fapt, întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre”, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibiţki, citat de ukrinform.net.

Rusia vrea să controleze teritoriul Ucrainei de pe Insulă

Pentru ruși, prezenţa pe insulă este o posibilitate suplimentară de a controla teritoriul Ucrainei, a adăugat oficialul ucrainean.

Întrebat dacă rușii vor încerca să-și sporească prezența și să instaleze sisteme S-300 pentru a crea așa-numita „umbrelă”, el a spus: „Poate că astfel de planuri vor fi implementate în viitor, dar astăzi, și este deja clar, Informațiile militare au toate datele despre desfășurarea sistemelor de apărare aeriană pe Insula șerpilor, inclusiv Pantsir și două lansatoare Tor-M2 care vor asigura apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune.

Prin urmare, nu excludem ca și alte sisteme de apărare aeriană să poată fi desfășurate, deși în cantități mici, și posibil chiar și sisteme de rachete care vor permite bombardarea țintelor atât de suprafață, cât și de la sol în țara noastră și nu numai a noastră.”

author avatar
Andreea Vlad
465 afisari

6 COMENTARII

  1. Succes si felicitari pentru Rusia care lupta impotriva Diavolului drogat ,Victorie totala pentru Rusia

  2. Cenzura si dictatura pe siteul ziare.com
    ZIARE.COM SITEUL CE INSULTA CITITORII PRIN COMENTATORII ACREDITATI PLATITI , SI INCURAJEAZA PUPINCURISMUL
    COMENTATORII ACREDITATI PUSI SA LAUDE ARTICOLELE ANALFABETILOR COPISTI

    UN SITE CARE TREBUIE EVITAT . CENZURA SI INSULTE LA COMANDA REDACTIEI
    cei ce nu posteaza DUPA REGULILE PUPIN CORISTILOR SI ADMINUL LINGAU IN CÙR SUNT STERSI SI CENZURATI
    Ziare.com CENZUREAZA SI INSULTA CITITORII
    ZIARE.COM SITEUL DE ANALFABETI CE SE DAU JURNALISTI ! COPIE ARTICOLELE SI LE POSTEAZA CU GRESELI ELEMENTARE . VA IA GREATA

  3. N-ai ce sa pui ca e atat de mica rusii au pierdut o groaza de oameni acolo ca e totul la vedere e Insula Serpilor nu e Iwo Jima.

  4. Dar de ce nu precizati carui jurnalist i s-a confiat dl. V.V.Putin, relativ la Insula Serpilor ?
    Sau voi vreti sa ne indopati cu elucubratiile nazistilor de la kiiv ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger