AcasăȘTIRI EXTERNECum văd americanii susținerea Ucrainei, Rusia și China. Rezultatele ultimului sondaj la...

Cum văd americanii susținerea Ucrainei, Rusia și China. Rezultatele ultimului sondaj la nivel național

Cum văd americanii susținerea Ucrainei, Rusia și China. Rezultatele ultimului sondaj la nivel național / Foto: printscreen

Un sondaj al Fundației Reagan arată că 82% dintre cetățenii americani văd Rusia ca pe un inamic, înaintea Coreei de Nord și a Chinei.

Ronald Reagan Presidential Foundation & Institute a publicat National Defense Survey pentru 2022.

Rusia, „responsabilă” pentru războiul din Ucraina

Acest important sondaj anual se concentrează, în general, pe percepția amenințărilor externe și pe nivelul de încredere al americanilor în forțele lor armate. Raportul din acest an include o secțiune referitoare la Ucraina și la atacul rusesc început la 24 februarie.

În primul rând, Rusia a devenit din nou a doua amenințare principală, cu o creștere procentuală de 17% (la 31%) între 2021 și 2022, în timp ce amenințarea chineză scade de la 52% la 43%, iar cea a Coreei de Nord scade la 7%.

În al doilea rând, 68% dintre respondenți consideră că Rusia este responsabilă pentru izbucnirea războiului, în timp ce 3% cred că Ucraina este responsabilă. Cine mai este responsabil? Statele Unite (7%) și NATO (6%).

În al treilea rând, 82% dintre cei intervievați consideră Rusia ca fiind un inamic al SUA, 79% consideră Coreea de Nord și 75% China.

În schimb, principalii aliați, potrivit respondenților, sunt Marea Britanie (86%), Australia (84%), Ucraina (76%) și Finlanda (74%). Franța nu apare în listă.

-Ajutorul american este prea mult, prea puțin, adecvat? Răspunsurile respective sunt: 24%, 25% și 39% :

– Ar trebui să continuăm să sprijinim Ucraina? Da, pentru 57%, dar o treime dintre respondenți consideră că efortul național ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale SUA.

Ce preocupări ridică războiul? Americanii se tem, mai întâi, de o utilizare de către Rusia a armelor nucleare, apoi de o implicare militară a NATO (și, prin urmare, a Statelor Unite), de o victorie a Rusiei și, în cele din urmă, de noi agresiuni teritoriale din partea regimurilor dictatoriale.

Unul din doi americani nu are încredere în armată

Sondajul confirmă, de asemenea, neîncrederea americanilor în instituția militară. În general, încrederea americanilor în forțele lor armate rămâne scăzută; 48% dintre respondenți au încredere în acestea, ceea ce este mai bine decât în 2021 (45%), dar mult mai rău decât în 2018 (70%). Pe lângă acești 48%, 33% au „puțină” încredere, informează Ouest-France.

În 2018, 70% dintre respondenți au avut încredere în armată (93% dacă se adaugă cei care au avut „puțină încredere”) și 50% în forțele de poliție, cu mult înaintea președinției, presei sau Congresului.

De ce o asemenea lipsă de încredere? Răspunsurile au fost diverse: politizarea forțelor armate, lipsa de competență a președintelui, poziții considerate prea progresiste (în special respingerea wokismului) etc. 52% dintre cei chestionați se îndoiesc chiar de succesul forțelor americane în caz de conflict.

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari

6 COMENTARII

  1. Americanii nu trebuie sa fie intrebati despre ceva fiindca ei ”gindesc” asa cum li se spune la TV.
    Ei nu mai au neuroni pe care sa-i foloseasca independent !
    Asa ca, sa stea in timpenia lor fara margini !

    • Poolimea este peste tot la fe. Dacă ”a zis la TV” e ca și cum Dumnezeu însuși a vorbit.

  2. Poate nu este chiar asa. Uite ca realizeaza si ei, cine este marea lor armata. Armata SUA, avioane, portavioane, generali, stele , drone…Or fi si ei ca si la noi, rude bagate acolo,tot felul de smecheri care nu vor sa munceasca, sau nu stiu sa faca ceva util, lenesi…Poate si or fi dat seama si ei ca la o adica, la Stalingrad, pe plajele Normandiei, tot prostimea este de baza. La victorii si la morti. Restul.. medaliati la greu. Poate cativa veterani, solati americani, germani s si partizani rusi, sa merite acele medalii. Dar aveti in continuare incredere in armata si biserica. Unii va jefuiesc, ceilalti va trimit la moarte. Vorba lui Eminescu: Caci voi murind in sange, ei pot sa fie mari.

  3. Amerlicanii de ce nu spun ca au peste 40 de mii de crime pe an ,90 de mii de copii au murit over dose in 2021 ,sute de mii dorm pe strazi , sute de mii de pedofili si peste 60 de persoane se drogheaza

  4. AMERICA de azi nu-i America libertatii si democratiei !,acea America mult visata de fostele tari satelite ale fostului URSS .
    Presa cumparata de cele doua partide democrat si republican, manipuleaza americanii 24 ore din 24 !.
    Cand nu ai acces la alte surse de informatii decat cele interesate in distorsionarea evenimentelor ,esti un om pierdut .
    Cand decenii la rand Rusia a fost inamicul nr 1 al Americii ,e usor azi sa-i faci vinovati de orce pe rusi!.
    Americanii nu-s un popor educat !,majoritatea habar n-au unde-i Ucraina !,nu stiu nimic de istoria Rusiei sau URSS-lui !,
    americanii n-au cunoscut niciodata cauzele inceperii conflictelor initiate ,generate de America in ultimii 75 de ani !.
    Niciodata nu s-a dat publicitatii intelegerile dintre marile puteri privind imparirea” sferelor de influienta ” ,mai pe sleau
    a tarilor transformate in colonii ca sursa de materii prime ,ca piata de desfacere ,ca sursa de forta de munca ieftina etc.
    Razboiaele purtate de America au ca scop imbogatirea ,vanzarea de arme partilor beligerante ,testarea armelor noi.
    America in uma politicilor: de acaparare ,de hartuire ,de falimentare ,de invrajbire a popoarelor a adunat atata ura incat azi
    a ramas aproape singura !,vezi tarile BRICS la care au aderat doar in ultimii 2 ani :Iran ,Arabia Saudita ,Argentina ,Venezuiela ,Indonezia ,
    Egypt ,Nicaragua etc .
    Vezi 2014 Rusia a ocupat Crimeea fara sa traga un foc ,fara un mort !,20-15-20-16 ,America isi trimite instructorii in Ucraina si pregateste
    conflictul cu Rusia ,invita Rusia in NATO desi in Donet,Lugansk existau cinflicte interetnice !.
    Ucraina ca tara este un CONGLOMERAT DE TERITORII OCUPATE DE FOSTA URSS ,un conglomerat de nationalitati : rusi ,familii mixte ,ucrainieni ,romani ,polonezi,bulgari ,tatari ,unguri !. La demilitarizarea Ucrainei in 1991 s-au facut intelegeri ,intelegeri incalcate de partea americana . Ucraina tara tampon intre Rusia si NATO este trecuta sub TUTELA AMERICANA ,INSTRUITA ,INARMATA ,ECHIPATA PENTRU CONFRUNTAREA CU RUSIA .
    Dupa retragerea DEZASTROASA din Afganistan cu pierderi materiale si de imagine enorme ,America vrea sa-si spele rusinea in conflictul cu Rusia flosind coada de topor ucraineana .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger