AcasăȘTIRI EXTERNECum va răspunde Bruxelles-ul la protecționismul american și la o Chină agresivă?

Cum va răspunde Bruxelles-ul la protecționismul american și la o Chină agresivă?

UE încearcă să facă față securității economice, cu o strategie conturată în fața Statelor Unite unilateraliste și Chinei mai coercitive.

Cauza imediată a fost faptul că Washingtonul a făcut presiuni asupra Olandei pentru a restricționa vânzările de tehnologie high-end de fabricare a cipurilor către China.

Teama de represalii din partea Beijingului a convins Haga să favorizeze apărarea colectivă. De asemenea, țările baltice și nordice au luptat mult timp împotriva unui impuls francez către o protecție mai mare. Dar alianța lor a fost extrem de slăbită atunci când cel mai mare membru al acesteia, Regatul Unit, a părăsit blocul european în 2020.

Strategia actuală are trei piloni – înăsprirea controalelor existente asupra investițiilor primite, trecerea deciziilor privind controlul exporturilor de la guvernele naționale la un sistem la nivelul UE și, cel mai controversat, reglementarea investițiilor în exterior.

Firmele cu capital de risc nu ar trebui să finanțeze companii chineze pentru a dezvolta inteligență artificială, tehnologie de tip armament și altele asemenea, iar producătorii nu ar trebui să poată ocoli controalele la export prin fabricarea acelorași componente în China.

 

Comisia Europeană s-a angajat să prezinte până la sfârșitul lunii o listă scurtă de tehnologii sensibile care ar putea face obiectul controalelor la export la nivelul UE.

Până la sfârșitul anului, se așteaptă o propunere de înăsprire a controlului investițiilor străine. În prezent, majoritatea țărilor dispun de un anumit tip de sistem național și probabil că vor trebui să se adreseze Bruxelles-ului, care poate recomanda, dar nu poate forța o respingere.

Săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron s-a adresat ambasadorilor Franței și s-a revoltat împotriva tarifelor de import impuse de Beijing pentru vehiculele electrice.

Liderul de la Elysee o spune bine: „Nu vreau o Franță și o Europă în care să putem cumpăra doar tehnologii care sunt construite fie în China, fie în Statele Unite.”

Dar companiile se feresc să se plângă de comportamentul chinez de teama unor represalii. Bruxelles-ul s-a plâns cu voce tare de excluderea din China a dispozitivelor medicale fabricate în Europa, pe motiv că  nu respectă standardele Beijingului. Acest lucru ar putea duce, de asemenea, la bariere din partea UE în calea importurilor chinezești de bunuri similare.

Comisarul Valdis Dombrovskis va vizita luna aceasta Beijingul pentru cel mai recent dialog economic și comercial la nivel înalt, în speranța de a face progrese în aceste chestiuni.

UE va trebui să-și consolideze instrumentele de apărare comercială și măsurile de securitate economică. Și cât mai rapid.

238 afisari

6 COMENTARII

 1. ,,Colonelul Douglas MacGregor a fost un susținător de multă vreme al lui Donald Trump, care acum își dă seama că nu este omul care să salveze SUA. „Oamenii greșesc dacă cred că dacă îl alegem, el ne va salva”, spune el. Cu Congres, sistemul judiciar este compromis, iar a fi „ales” președinte în sistemul actual este lipsit de sens. Ei navighează cu nava statului în cea mai mare furtună din istorie. Această clasă conducătoare din Washington trebuie să dispară, întrebarea este cum scapi de ei? Asta trebuie făcut. Poporul american trebuie să înțeleagă că sistemul bipartid este o iluzie. Bancherii cred că vom deveni iobagi fericiți în plantațiile lor. https://ourcountryourchoice.com/
  Cei care se îndreaptă spre războiul civil sunt susținătorii candidaților din establishment precum Donald Trump și avatarul lui Obama „Joe Biden”. Strângerea lor cu noroi și respectarea legii unul împotriva celuilalt domină ciclul știrilor corporative. Acum este evident că doar războiul civil va rezolva situația dacă oamenii nu se trezesc cu faptul că toți sunt actori care lucrează pentru KM. Un război civil ar transforma SUA într-o mega Ucraina și ar ajuta la înrobirea poporului american în continuare.
  Mafia khazariană împinge o serie de „urgențe” fabricate, cum ar fi un război civil, în încercarea de a speria oamenii să se supună în stilul animalelor de fermă. Aceste urgențe includ o nouă „pandemie”, „schimbări climatice”, război nuclear total și o „invazie extraterestră”. Dacă niciuna dintre aceste forțe nu prevalează, atunci anarhia și colapsul social sunt sigure în SUA și în cea mai mare parte a Occidentului. Aceasta ar fi cea mai proastă alternativă posibilă. În orice caz, mai multe evenimente arată că lucrurile se apropie rapid de sfarsit. Cel mai mare a fost eșecul unei ultime încercări a familiei Rockefeller etc, de a rămâne la putere cu o mită de 500 de miliarde de dolari. Iată cum descrie situația o sursă CIA din America de Nord;
  „Mulți oameni din statul profund așteptau bani de la Rockefeller astăzi [1 septembrie], dar NIMENI nu a primit un ban – au mers în toată lumea la diferite bănci și au aflat că conturile lor fie nu erau acolo, fie erau epuizate de fonduri % din banii IRS. colectarea ar trebui să meargă la băncile lui Rocky, dar nu mai – asta este singura modalitate în acest moment în care SUA abia plutește – foarte multe bărci mari s-ar putea scufunda în următorul timp. Un alt eveniment uriaș și sub-raportat a fost o divizare între India și China la ultima întâlnire BRICS privind controlul sistemului financiar global. Un semn vizibil este că președintele chinez Xi Jinping nu merge la reuniunea G20 din India. KM l-a supărat pe prim-ministrul indian Narendra Modi oferindu-i o mulțime de promisiuni, inclusiv conducerea G20 controlată de KM. Chinezii spun că G20 a fost înlocuit de BRICS 11 și, prin urmare, nu are rost să participi la reuniunile G20 controlate de Occident. Rușii sunt de acord. De aceea, avatarul lor prezidențial Vladimir Putin va sări peste eveniment.
  Lucrurile sunt de așteptat să ajungă la sfarsit pe 18 și 19 septembrie, când Adunarea Generală a ONU se întrunește într-un impuls KM de ultim moment pentru a folosi „Agenda 2030” pentru a crea un guvern mondial totalitar controlat de ei. Eșecul încercării de mită de 500 de miliarde de dolari a lui Rockefeller înseamnă că această agendă este aproape sigur condamnată acum. Faptul este că ONU este o organizație privată, nealeasă și majoritatea așa-zișilor lideri care participă la evenimentele lor sunt marionete mituite și șantajate, notează surse din societatea secretă din Asia. Acesta este motivul pentru care au întrerupt finanțarea pentru ONU, BRI, FMI, Banca Mondială și alte instituții controlate de KM.
  Lipsa banilor elimină actorii din deep-state care au încercat să rămână ascunși până acum.’’

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...