AcasăȘTIRI EXTERNECum va împărți Putin Ucraina învinsă/ Rusia schimbă tactica pentru cucerirea Kievului

Cum va împărți Putin Ucraina învinsă/ Rusia schimbă tactica pentru cucerirea Kievului

Cum va împărți Putin Ucraina învinsă/ Rusia schimbă tactica pentru cucerirea Kievului

Blocați de hărțuirea și rezistența Ucrainei, generalii ruși și-au revizuit tactica pentru ofensiva asupra capitalei Kiev, prin deschiderea unui nou front spre vest și țintirea orașului Liov.

Rusia a început săptămâna a treia a invaziei ei pe 11 martie, împărțind în mai multe subconvoaie uriașa coloană de tancuri, vehicule blindate, artilerie și trupe care șerpuiau în jurul capitalei.

La 340 km de granița cu UE

Subunitățile își întăresc încercuirea orașului gata să intre dinspre nord, vest și est.

Tancurile deviate de la convoi au fost postate la aeroportul Antonov, la nord. Unități de artilerie grea au fost fixate în zonele împădurite din jurul Kievului, gata de acțiune, scrie Debka. Noul front din Liov plasează trupele rusești la 340 km de granița cu Polonia.

Vineri, rușii au asediat orașul Cernihiv, în timp ce s-au deplasat spre est pentru a consolida încercuirea capitalei. Mikolaiv, oraș în sudul Ucrainei, este, de asemenea, sub asediu și bombardament puternic.

Analiștii militari occidentali nu au găsit indicii că armata rusă a tras învățăminte din rezistența neprevăzută cu care s-a confruntat în primele două săptămâni de război, sau pregătește vreo schimbare radicală de tactică.

Preferă un avans lent și implacabil asupra Kievului, devastând orașele și zonele ucrainene în calea lor și menținând zonele urbane sub bombardamente paralizante, devastând orașe întregi și punând pe fugă milioane de civili.

Înaltul comandament al Ucrainei crede acum că forțele ruse, așa cum sunt astăzi, nu sunt capabile să învingă armata ucraineană și/sau să reziste unui val de război de gherilă pe liniile lor lungi de aprovizionare.

Cu toate acestea, în ciuda eșecurilor și întârzierilor cauzate de rezistența militară și populară ucraineană mult mai acerbe și mai eficiente decât fusese estimat, superioritatea numerică și puterea de foc va permite Moscovei să preia inițiativa pe câmpul de luptă.

Ucraina de Est și Ucraina de Vest

La ședința Consiliului Național de Securitate de la Moscova, vineri, președintele Vladimir Putin a aprobat propunerea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, de a înrola 16.000 de voluntari străini pentru armata rusă, dintre care unii provin din Siria (al cărei conducător Bashar al-Assad își datorează supraviețuirea Kremlinului).

Unii analiști occidentali sugerează că războiul din Ucraina se va încheia cu împărțirea țării învinse între Ucraina de Est și Ucraina de Vest.

Fluviul Nipru poate servi drept graniță între cele două entități separate, acționând la fel ca dispărutul Zid al Berlinului. Nipru pleacă din Rusia și curge prin Belarus și Ucraina până la Marea Neagră.

Vestul Ucrainei, conform acestui plan, și-ar pierde ieșirea în mare și, prin urmare, avantajele economice ale exporturilor.

author avatar
Tudor Borcea
930 afisari

2 COMENTARII

  1. ”Vestul Ucrainei, conform acestui plan, și-ar pierde ieșirea în mare și, prin urmare, avantajele economice ale exporturilor.”???? Te-ai uitat pe harta?Odessa este port, Nikolaev este port, kherson este prt si toate sunt in vestul Ucrainei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger