AcasăȘTIRI EXTERNECum va arăta „Planul Marshall” pentru Ucraina. Sumă astronomică pentru renaşterea ţării

Cum va arăta „Planul Marshall” pentru Ucraina. Sumă astronomică pentru renaşterea ţării

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce va anunța Putin pe 9 mai. Trei scenarii care pot schimba conflictul / Foto: Facebook

Președintele Băncii Europene de Investiții a vorbit despre sprijinul pentru un plan Marshall care va ajuta la reconstruirea Ucrainei. Potrivit oficialului european, planul Marshal va fi în valoare de mai multe mii de miliarde de euro, subliniind, totodată, că braţul financiar al UE va lua partea la ceea ce a apreciat că va trebui să fie un efort global de salvare.

Werner Hoyer a mai spus că Europa nu trebuie să fie singura care va suporta cheltuielile cu reconstruirea Ucrainei, precizând că acestea s-ar ridica la ordinul miilor de miliarde.

Economia Ucrainei, distrusă

Ministrul ucrainean al Finanţelor, Serhiy Marchenko, a declarat că economia Ucrainei ar urma să se contracte cu 45% în acest an. Oficialul de la Kiev a spus însă că guvernul ucrainean este decis să asigure, în totalitate, serviciul datoriei.

Cifra avansată de Serhiy Marchenko cu privire la contracţia economiei în 2022 este mai mare decât estimările Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi cele ale Fondului Monetar Internaţional, care au prognozat că economia ţării vecine se va contracta cu 30% respectiv 35% din cauza invaziei ruseşti

Serhiy Marchenko a mai spus că Ucraina trebuie să găsească surse suplimentare pentru a acoperi deficitul fiscal, pentru că ţara poate să îşi acopere „doar 62% din necesităţile bugetare primare”, fără a include aici cheltuielile militare.

„Am strâns deja peste 2,2 miliarde de dolari sub formă de obligaţiuni de război”, a mai spus Marchenko.

200 – 500 de miliarde de euro pentru Ucraina

Publicația independentă în limba rusă Medusa a vorbit pe 14 aprile cu Gorodnichenko, originar din Ucraina, absolvent al Academiei Kiev-Mohyla, despre cum ar putea arăta Ucraina reconstruită după război.

Deși recunoaște că este greu să vină cu estimări și prognoze, în plin război, Gorodnichenko îndrăznește să creadă că Ucraina va adera la UE în termen de 5-10 ani. Economistul mai puncta că reconstrucția țării va costa între 200 și 500 de miliarde de euro.

Acestea sunt cifrele din martie 2022. Cu cât războiul durează mai mult, cu atât vor fi necesari mai mulți bani pentru reabilitarea Ucrainei. Deci acestea sunt estimări preliminare„, a spus Gorodnichenko, preluat şi de Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
499 afisari

8 COMENTARII

  1. EUROPENII BUNI DE PLATA , PENTRU SATISFACEREA PLACERII USA DE A SLABI PUTEREA RUSSIEI .
    JANDARMUL Mondial USA , JUBILEAZA ! ISI VINDE GAZUL , ARMAMENTUL , PETROLUL etc LA SUPRA PRET
    USA invinge Rusia ! SLAVA UCRAINA

    • ZIARE.COM SITEUL CE INSULTA CITITORII PRIN COMENTATORII ACREDITATI PLATITI , SI SA INCURAJEZE PUPINCURISMUL SI SA LAUDE ARTICOLELE ANALFABETILOR COPISTI

      UN SITE CARE TRBUIE EVITAT . CENZURA SI INSULTE
      cei ce nu posteaza DUPA REGULILE PUPIN CORISTILOR SI ADMINUL LINGAU IN CÙR SUNT STERSI SI CENZURATI
      Ziare.com CENZUREAZA SI INSULTA CITITORII
      ZIARE.COM SITEUL DE ANALFABETI CE SE DAU JURNALISTI ! COPIE ARTICOLELE SI LE POSTEAZA CU GRSELI ELEMENTARE . VA IA GREATA

  2. Mondializare costa scump . Si in vieti omenesti la fel . Dar cand se ia o hotarare de schimbare totala a Lumii , mai ales cand e vorba de cucerirea Rusiei si Americanii invingatori , atunci toata lumea participa , dar mai raman Chinezii , Indienii , sau astia vor fi lasati sa moara singuri , de batranete 😂

  3. Buna afacere pentru bancheri. Da-i pe ucrainieni datori vanduti, ca sa nu fie razboiul degeaba

  4. bani aruncati pe fereastra de fapt in buzunarle smecherilor care s-au imbogatit si in plandemie .

  5. Ucraina trebuie ajutata de toata lumea, de toti europenii, de americani, sa -si refaca, reconstruiasca economia pe baze moderne, unitatile economice trebuiesc reconstruite si aduse la cel mai inalt nivel tehnologic astfel incat aceasta tara sa devina o mare putere economica europeana si mondiala, inaintea Frantei, Italiei si chiar a Germaniei. Refacerea economica presupune desigur refacerea industriei, agriculturii, a infrastructurii si constructiilor civile distruse de rusi.
    In urma acestor actiuni Ucraina trebuie sa fie o tara moderna, cu o industrie la cel mai inalt nivel tehnologic si cu o agricultura moderna, cu irigatii extinse, industrializata.
    Desigur armata Ucrainei trebuie sa fie numeroasa, bine instruita si dotata cu cele mai moderne sisteme de armament si mijloace de lupta si, in final Ucraina trebuie dotata cu arma nucleara, astfel incat vocea ei sa fie auzita iar in viitor Ucraina sa joace un rol hotarator in Europa si in lume. Slava Ucrainei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger