AcasăȘTIRI EXTERNECum se vede din spațiu uriașa pană de curent din Ucraina. NASA...

Cum se vede din spațiu uriașa pană de curent din Ucraina. NASA a publicat o imagine incredibilă – FOTO

pana de curentCum se vede din spațiu uriașa pană de curent din Ucraina. NASA a publicat o imagine incredibilă - FOTO

NASA a publicat imagini din satelit care arată cum se vede din spațiu blackout-ul de pe întreg teritoriul ucrainean, în urma atacurilor rusești din ultimele zile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, informează CNN.

Imaginile surprinse de NASA din spațiu arată o mare diferență între Ucraina și țările vecine.

Ucraina se află în beznă

„Imaginile din satelite arată cât de mult a afectat Rusia infrastructra Ucrainei”, arată CNN. Astfel, din imaginile din satelit, se observă că întregul teritoriul ucrainean este, practic, învăluit în beznă, la fel ca Marea Neagră.

NASA a folosit o tehnică specială pentru a arăta amploarea penei de curent care a cuprins Ucraina, miercuri, când Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii sale critice. Acesta a dus la pene de curent toate centrale nucleare și la majoritatea termocentralelor și hidrocentralelor.

Efectele bombardamentelor sunt vizibile și vineri, când aproape jumătate din Ucraina se confruntă cu o lipsă de electricitate. Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă au comparat imaginile din această perioadă cu alte surprinse înainte de declanșarea războiului de către Rusia, pentru a ilustra diferențele.

author avatar
Andreea Vlad