AcasăȘTIRI EXTERNECum se simte scriitorul Salman Rushdie după ce a fost înjunghiat în...

Cum se simte scriitorul Salman Rushdie după ce a fost înjunghiat în gât şi în abdomen în New York (VIDEO)

Salman Rushdie, scriitor britanic în vârstă de 75 de ani, autor ale cărui scrieri i-au adus ameninţări cu moartea din partea Iranului în anii 1980, a fost înjunghiat vineri, când se pregătea să ţină o prelegere la un eveniment în New York.

El a fost rănit grav în gât şi în abdomen.

Rushdie îşi va pierde un ochi

Agentul lui Salman Rushdie a transmis că acesta este acum conectat la ventilator şi nu poate vorbi.

”Veştile nu sunt bune. Salman îşi va pierde probabil un ochi. Are nervi ai braţului secţionaţi. Ficatul a fost atins de cuţit şi este afectat”, a declarat Andrew Wylie.

Un poliţist prezent la eveniment l-a arestat pe agresor, a anunţat poliţia. Persoana care îl intervieva pe Rushdie a suferit, la rândul său, o uşoară rană la cap.

Cine este principalul suspect?

Atacatorul e un tânăr de 24 de ani, Hadi Matar. Momentan poliţiştii nu au niciun motiv pentru atacul asupra scriitorului.

Matar a intrat la eveniment ca orice alt participant, deşi mai multe voci critică măsurile de securitate, dar fiind faptul că Rushdie era ameninţat cu moartea de mai mulţi ani.

„A existat o eroare uriaşă de securitate”, a spus un bărbat care a asistat la atac. „A fost înfricoşător faptul că cineva s-a putut apropia atât de mult fără nicio intervenţie”.

author avatar
Andrei Ștefan
337 afisari

4 COMENTARII

  1. Un alt „incident” care nu e deloc intamplator ci se inscrie intr-o campanie mondiala de PR care vrea sa atraga atentia asupra Iranului.Ca si concluzie suntem pregatiti de o noua „surpriza” de tip 11sept2001 dar acum „teroristii” nu mai sunt Al-Qaida si BinLaden ci regimul dinIran.Pai cum sa faci monopol pe toata Europa la livrarile de petrol?Interzici toate tarile care nu sunt din grupul cu petro-dolari si controlezi exporturile la cele pe care deja le-ai bombardat(Libia,Irak,Siria)cu firmele „casei”. Pot sa spun mai exact 2euro benzina ca sa ” mananca si gura lui Rockefeller/Rotschild” din buzunarele voastre.Tot petrolul ieftin merge acum in China si-i imbogateste pe comunisti…..uraaa uraaaa tavarisci…bravo Soros…vivat multinationalele Kaufland…mall-urile cu „made in china”.. Vivat mafia imobiliara din Monaco….vivat mafia de la Mariott.vivatDragnea-TelDrum…vivatANRP-ul…vivatCocos-Udrea-Ghita….yupiii…suntem capitalistii de cumetrie inventati de Brucan-Soros in decembrie1989

  2. Bineinteles ca vinovat va fi scos regimul de la Teheran deci un bun motiv de a fi atacat militar,nu-i asa?Bietul Salman s-a bagat in tarate pentru a sfarsi mancat de porcii Occidentului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger