AcasăȘTIRI EXTERNECum se răzbună SUA pe Rusia din cauza scandalului Navalnîi. Consecinţele sunt...

Cum se răzbună SUA pe Rusia din cauza scandalului Navalnîi. Consecinţele sunt grave!

alexei navalniiCum se răzbună SUA pe Rusia din cauza scandalului Navalnîi. Consecinţele sunt grave!

Este de aşteptat ca SUA şi UE să ia măsuri coordonate împotriva Rusiei imediat după 2 martie în legătură cu cazul liderului opoziției Alexei Navalnîi – în legătură cu otrăvirea acestuia cu un agent neurotoxic și cu arestarea sa.

Rusia a anunțat că o astfel de acțiune din partea Occidentului va provoca „cu siguranță” un răspuns.

Surse diplomatice europene au declarat, la 1 martie, că statele membre ale UE au aprobat sancțiuni împotriva a patru înalți oficiali de justiție din Rusia implicați în recenta detenție a activistului anticorupție și critic al regimului de la Kremlin.

Americanii au luat deja măsuri

Administraţia condusă de Joe Biden a impus sancțiuni asupra mai multor oficiali ruși și entități din Rusia, în contextul în care a ajuns la concluzia că otrăvirea lui Alexei Navalnîi a reprezentat o încercare a Rusiei de a îl asasina pe opozant.

SUA nu caută nici resetarea relațiilor cu Rusia, dar nici escaladarea”, a spus un oficial american.

„Credem că Statele Unite și partenerii noștri trebuie să fie consecvenți și să arate Rusiei că există costuri atunci când comportamentul său depășește limite respectate de toate țările respectabile și credem că ar trebui să existe niște limite în ce privește aceste aspecte ale relațiilor noastre”, a adăugat acesta.

Rusia nu pare afectată

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus astăzi că sancțiunile „nu-și ating obiectivele”, iar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va răspunde cu siguranță la orice noi sancțiuni Occidentale.

Desigur, vom răspunde. Nimeni nu a anulat una dintre regulile diplomației – reciprocitatea„, a declarat Lavrov.

author avatar
Andrei Ștefan
503 afisari

3 COMENTARII

  1. ” Administrația condusă de Joe Biden… ”. :))) Te umflă rîsul. Dacă încă mai credeți că Senile Sleepy Joe conduce ceva, atunci sînteți praf și ar trebui să vă lăsați de zgîriat hîrtia la ziar (oricum, majoritatea nu aveți ce căuta acolo). Tot ce face Biden este să semneze orice i se bagă sub nas. Recent, semnînd astfel de ” executive orders ”, după încercări repetate și eșuate de a-si pune stiloul – pixul sau ce mă-sa era – în buzunarul interior al hainei (nu i-a dat prin cap să-l lase, simplu, pe masă) s-a lăsat păgubaș și l-a vîrît în buzunarul de la nădragi. Conduce Biden administrația, sigur că da. :))))

  2. Când nu mai ști cum să te menții la putere inventezi un dușman. Așa au apărut un Bin Laden, Saddam Hussein, Kim Jong Un, etc. etc. iar acum au nevoie de un ” dușman mai acătării, că si crizele lumii sunt tare încurcate. Cine poate fi mai potrivit decât Putin, numai că acesta cam știe cu ce se mănâncă politica mondială, mai are și ”putirință”, si determinare, așa că ” lupta ” va fi cel puțin, interesantă. Mai este și ceva de rezervă, China, numai că aceasta este mai greu de atacat, consecințele economice ar fi greu de suportat de economiile ” atacatorilor ”.

  3. Atat SUA cat si UE au indraznit sa sanctioneze patru persoane, da numai 4 din randul autoritatilor ruse, nici macar din guvern. Seful penitenciarelor, un sef de politie si alti nimeni care nu vor mai primi vize sa viziteze tarile sanctionatoare si depozitele bancare pe care aceste 4 persoane le au in respectivele tari vor fi blocate.
    Sanctiuni care de fapt il ajuta pe Putin sa-si tina oamenii infrau sa nu mai aibe depozite bancare in strainatate si s-o mai taie cu turismul.
    Halal sanctiuni, la cat s-a scremut propaganda antirusa si cat s-a realizat.
    Dar ce alceva mai pot face Impotentii Hiperimperialisti?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger