AcasăȘTIRI EXTERNECum se răzbună Comisia Europeană pe Viktor Orban, după ce liderul Ungariei...

Cum se răzbună Comisia Europeană pe Viktor Orban, după ce liderul Ungariei a sfidat UE

viktor orbanCum se răzbună Comisia Europeană pe Viktor Orban, după ce liderul Ungariei a sfidat UE

Comisia Europeană (CE) rămâne neînduplecată. Îl ţine pe Viktor Orban în joc de glezne, după ce premierul Ungariei a sfidat Uniunea Europeană, prin nerespectarea statului de drept.

Astfel, CE a depăşit data-limită pe care şi-a stabilit-o în vederea aprobării plăţii către Ungaria a mai multor miliarde de euro în cadrul planului de relansare economică post-covid a Uniunii Europene (UE), cu scopul de a obţine concesii de la Guvernul suveranistului Viktor Orban.

Maghiarii ar trebui să primească 7,2 miliarde de euro

Ungaria urmează să primească în total 7,2 miliarde de euro din aceste fonduri, destinate susţinerii unei relansări a economiei Uniunii, în urma crizei cauzate de covid-19.

Înainte de a plăti sumele alocate fiecărei ţări, Comisia verifică fiecare plan naţional pentru a se asigura că respectă părţile referitoare la dezvoltarea online şi lupta împotriva modificărilor climatice, între altele.

Ce acuze i se aduc lui Viktor Orban?

Comisia cere de mult timp Ungariei să-şi îmbunătăţească procedurile de atribuire a licitaţiilor, în cadrul luptei împotriva unor ”nereguli sistematice”, adică în lupta împotriva fraudei.

Premierul Ungariei este acuzat de:

  1. limitarea libertăţii presei
  2. acapararea justiţiei de către puterea politică şi obstrucţionarea cercetării universitare
  3. interzicerea folosirii în şcoală a unor suporturi educative pe care le consideră drept o promovare a homosexualităţii

În timpul acesta, Orban vrea să fie privit drept un cruciat pentru ceea ce spune că sunt valori tradiționale creștine, care sunt sub presiunea Occidentului mult prea liberal, pentru gusturile sale.

 

author avatar
Andrei Ștefan