AcasăȘTIRI EXTERNECum se putea repeta povestea Titanic! O navă de croazieră a lovit...

Cum se putea repeta povestea Titanic! O navă de croazieră a lovit un aisberg, panică la bord – VIDEO

norwegian sunCum se putea repeta povestea Titanic! O navă de croazieră a lovit un aisberg, panică la bord - VIDEO

O navă norvegiană ar fi putut deveni urmașa Titanicului, lovind o bucată de gheață care a produs avarii la bord.

Nava de croazieră Norwegian Sun a lovit sâmbătă o bucată de aisberg, suferind avarii la prova tribord, potrivit unui comunicat al Pazei de Coastă a SUA (USCG).

Nava de croazieră Norwegian Sun a lovit un aisberg

Un membru al Echipei de Prevenire Juneau din sectorul Gărzii de Coastă și scafandrii contractați au evaluat daunele aduse părții frontale drepte și au stabilit că nava era în stare de navigație pentru a se întoarce în Seattle, portul său de origine, pentru reparații, se arată în comunicat.

Nu au fost raportați răniți, potrivit USCG.

Nava se îndrepta către ghețarul Hubbard din Alaska când a lovit gheața, un ”growler”, potrivit unui purtător de cuvânt al Norwegian Cruise Line (NCL). Administrația Națională Oceanică și Atmosferică spune că un aisberg trebuie să fie mai mare de 16 picioare deasupra nivelului mării și cu o grosime de 98 până la 164 de picioare, bucățile mai mici de gheață plutitoare sunt considerate ”growlers” sau ”bergy bits”.

Coliziunea a avut loc lângă Alaska

După impact, nava a navigat spre Juneau, capitala Alaskăi, pentru a fi evaluată în continuare. S-a luat decizia de a scurta călătoria curentă și de a anula croaziera programată să înceapă pe 30 iunie, astfel încât să poată fi făcute reparații, transmite CNN.

Nava a fost autorizată să se întoarcă cu o viteză redusă la Seattle, unde toți oaspeții care se află la bord vor debarca conform planului, a adăugat NCL.

author avatar
Andreea Vlad