AcasăȘTIRI EXTERNECum se cadorisesc miliardarii la bătrânețe

Cum se cadorisesc miliardarii la bătrânețe

Magnatul Berkshire Hathaway a împlinit 90 de ani, iar prietenul său Bill Gates i-a oferit un delicios tort Oreo. În pofida vârstei venerabile, Buffet este mare amator de dulciuri.

„Happy 90th birthdady, Warren!”, a postat Gates pe Twitter, odată cu un videoclip în care co-fondatorul Microsoft ține în brațe un tort Oreo decorat cu chipul lui Buffet. Cei doi oameni de afaceri sunt prieteni de cursă lungă, s-au întâlnit în urmă cu aproape 30 de ani, la 5 iulie 1991, în casa familiei Gates din Hood Canal, Washington. „A fost o prietenie profundă încă de la prima noastră conversație”, a mărturisit Bill Gates, precizând că videoclipul este „în cinstea lui Warrent și preferințelor sale alimentare”.

Denumit „Gurul finanțelor” sau „Șeful burselor”, Buffet folosește o vechitură de telefon de 25 de dolari și locuiește în aceeași casă din 1970, deși este acționar principal la Apple și Coca Cola și unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Toată averea sa va fi donată către fundația lui Bill Gates. Împreună, Gates și Buffett au început The Giving Pledge, o mișcare filatropică a celor mai înstăriți oameni din lume, care are acum 200 de semnatari, printre care Mark Zuckerberg, MacKenzie Bezos, Michael Bloomberg, Carl Icahn, Elon Musk, Stephen Schwarzman și Ted Turner, fondatorul CNN. Fundația Bill și Melinda Gates a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Berkshire Hathaway în 2018.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger