AcasăȘTIRI EXTERNECum s-au folosit Bidenii de companii-fantomă ca să se îmbogățească. Au făcut...

Cum s-au folosit Bidenii de companii-fantomă ca să se îmbogățească. Au făcut afaceri și cu români

bideniCum s-au folosit Bidenii de companii-fantomă ca să se îmbogățească. Au făcut afaceri și cu români

Membrii familiei Biden și asociații lor de afaceri au strâns milioane de dolari de la entități străine în timpul și după perioada în care Joe Biden a fost vicepreședintele SUA, folosind zeci de companii și profitând de o rețea vastă de asociați de afaceri incompetenți.

Acum prima familie a Americii, asociații lor și companiile au încasat cel puțin 10 milioane de dolari doar de la firme conduse de cetățeni chinezi și români prin diverse tranzacții încheiate de Hunter Biden, conform înregistrărilor citate de la patru bănci separate de liderul republican al Comisiei de Supraveghere a Camerei.

Familia Biden a încasat peste 10 milioane de dolari

Cu toate acestea, alte informații sugerează că membrii familiei Biden au câștigat cu zeci de milioane de dolari mai mult decât atât.

Într-o notă de 36 de pagini publicată miercuri, notează New York Post, comitetul a dezvăluit inițial că fondurile au fost transferate de la entitățile străine către cel puțin 20 de companii, majoritatea fiind LLC-uri create în timp ce Joe Biden era vicepreședintele lui Barack Obama și conduse de prietenii de afaceri ai lui Hunter. Banii au fost apoi împărțiți în sume mai mici altor membri ai familiei.

„Aceste tranzacții financiare complicate par să ascundă sursa fondurilor și să reducă vizibilitatea sumelor totale înregistrate în conturile bancare Biden”, a spus comitetul în memoriu.

Președintele de supraveghere James Comer a identificat nouă membri ai familiei Biden despre care se știe că au beneficiat de acești bani: Hunter; James Biden; soția lui, Sara; nora Hallie Biden, văduva fiului lui Joe Biden, Beau; fosta soție a lui Hunter, Kathleen Buhle; actuala lui soție, Melissa Cohen; și „trei copii ai fiului președintelui și ai fratelui președintelui”.

Cincisprezece dintre companiile pe care comitetul le analizează au fost înființate între 2009 și 2017.

author avatar
Andreea Vlad