AcasăȘTIRI EXTERNECum s-a sucit liderul Italiei: a învățat să iubească migrația!

Cum s-a sucit liderul Italiei: a învățat să iubească migrația!

Înainte de a deveni prim-ministru, Giorgia Meloni a fost una dintre cele mai dure voci din Uniunea Europeană pe tema migrației

În calitate de politician de opoziție, ea a avertizat în mod sumbru cu privire la eforturile de înlocuire a lucrătorilor italieni nativi cu minorități etnice și a promis să instituie o blocadă navală pentru a opri migranții care traversează Marea Mediterană. Dar în timpul mandatului său a adoptat o atitudine foarte diferită – a tolerat o creștere bruscă a numărului de sosiri ilegale și a introdus o legislație care ar putea duce la o avalanșă de  1,5 milioane de noi migranți pe căi legale.

Venind într-un moment în care dreapta și extrema dreaptă sunt în ascensiune înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din primăvara anului viitor, politicile lui Meloni reprezintă o corecție importantă a cursului pentru blocul conservator de pe continent, în timp ce retorica înflăcărată cedează în fața realităților economice.

„Odată ajuns la guvernare, trebuie să găsești soluții, în loc de țapi ispășitori”, a declarat Claudio Cerasa, editorul cotidianului centrist italian Il Foglio, citat de Politico. Meloni știe că are o problemă: Italia stagnează din punct de vedere economic și se află în declin demografic. În 39 din cele 107 provincii ale țării există mai mulți pensionari decât lucrători.

Astfel de cifre l-au determinat pe ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, să avertizeze la începutul acestei luni că nicio reformă a sistemului de pensii nu ar putea „rezista pe termen mediu și lung în condițiile ratei natalității pe care o avem astăzi”.

Decretul lui Meloni privind migrația legală estimează că Italia are nevoie de 833.000 de noi imigranți în următorii trei ani pentru a umple golul din forța de muncă. Deschide ușa pentru 452.000 de muncitori în aceeași perioadă pentru a ocupa joburi sezoniere în sectoare precum agricultura și turismul, precum și posturi pe termen lung, cum ar fi instalatori, electricieni, îngrijitori și mecanici.

„Acesta este un comportament super pragmatic”, spune Matteo Villa, expert în migrație la think tank-ul ISPI din Italia. „A avut loc o schimbare de narațiune”. Având în vedere normele italiene privind reîntregirea familiei, care permit rezidenților să își aducă rudele, „este ușor de prezis că, în aproximativ 10 ani, aceste cifre se vor tripla”, aducând aproximativ 1,5 milioane de imigranți, a declarat Maurizio Ambrosini, profesor de sociologie și expert în migrație la universitatea din Milano.Guvernul Meloni, a adăugat el, „a fost împins să pună în aplicare o politică mai realistă de către clasa antreprenorială care constituie o parte importantă a sprijinului său”.

Numărul persoanelor care sosesc în Italia după ce au traversat Mediterana a crescut de peste două ori în acest an, ajungând la 106.000 până în prezent, față de 53.000 în aceeași perioadă din 2022, potrivit datelor guvernamentale. Meloni s-a alăturat președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a încheia un pact controversat cu Tunisia, schimbând finanțarea ajutorului cu eforturi mai stricte pentru a împiedica migranții să traverseze această țară. Cu toate acestea, de la semnarea memorandumului de înțelegere în iulie, sosirile au crescut cu aproape 40%.

Schimbarea de macaz a premierului nu a trecut neobservată de aliații săi de dreapta, în special în cadrul partidului Liga, care face parte din coaliția guvernamentală. „Unde s-a dus Meloni care spunea „blocadă navală”?”, a întrebat Attilio Lucia, membru al Ligii și viceprimar din Lampedusa, mica insulă pe care sosesc cei mai mulți migranți. „Am sperat că, în sfârșit, avem un guvern de dreapta… dar dreapta devine mai rea decât stânga.”

533 afisari

8 COMENTARII

  1. Simplu : Italia are miliarde de primit din partea UE , cui ii arde sa se joace cu atata banet ? Meloni este pragmatica , interesu poarta fesu .

  2. Toti cei veniti cu pluta din nordul Africii sunt mari specialisti IT si tehnicieni aeronautici.Toata spuma specialistilor mondiali vin in Evropa sa ,,munceasca,, la pripasirea ei dar pentru asta au nevoie sa fie sustinuti si integrati pe bani de la bugetele tarilor gazda.Dupa cativa ani de lafaiala pe ,,ajutor social,, pun bajetzii de o mica gasca criminala care mai violeaza si ucide pe aici pe acolo dar bastinasii trebuie sa-i inteleaga pt ca saracii emigranti sunt victime.
    Hai Siktir

  3. ca sursa tuturor nenorocirilor care se abat asupra Omenirii este cresterea puterii Guvernelor din TOATE Tarile Lumii. Guvernul este un instrument foarte asemanator focului: e folositor, da lumina si caldura atita vreme cit este tinut in vatra dar distruge cind isi iese din matca lui. Parintii Fondatori ai Americii, cea mai talentata clasa politica din ultimii 2500 de ani, au realizat acest lucru si de aceea au instituit in 1788 un Guvern in primul rind LIMITAT caruia i-au mai adaugat ulterior si Garantiile Constitutionale din Legea Drepturilor – primele zece Amendamenta ale Constitutiei Americane. Dar va ginditi, eroi, ca in 1788 nu exista nici fotografiere, nici amprentare, nici date biometrice, nici tehnologie 5G, nici masini electronice cu capacitate de calcul si de memorie practic instantanee si nelimitata si nici portofele cibernetice. Cu atit mai mult ar trebui ACUM limitata puterea Guvernelor in Toate Tarile, dar ceea ce se intimpla zilnic este exact opusul! Combinatia dintre un Guvern Centralizat si Tehnologie este o combinatie letala care , iata, genereaza forme de tiranie necunoscute pina acum Omenirii. Acest lucru a fost sesizat de Vizionarul American Theodore John Kaczynski in 1978 cind s-a retras din viata academica pentru a redacta Manifestul intitulat „Societatea Industriala si Viitorul Acesteia” ,care avea sa fie publicat de cotidienele de mare tiraj New York Times si Washington Post in Septembrie 1996. Dina pacate, versiunea in Limba Romana a acestui important manifest a fost stearsa de pe INTERNET dar il puteti citi in Engleza, in Spaniola si poate si in alte limbi. Cine nu cunoaste Limbi straine poate folosi Yandex Translator care da o versiune aproximativa dar coerenta a acestui important document.
    Acest mesaj a fost redactat de utilizatorul El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom

  4. Un gunoi expirat globalist care a mintit si promis multe si de fapt este sluga Diavolului drogat si pedofili,criminal si transgender amerrlocc

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...