AcasăȘTIRI EXTERNECum răspunde Zelenski Rusiei, după ce a fost acuzat că pregătește atacuri...

Cum răspunde Zelenski Rusiei, după ce a fost acuzat că pregătește atacuri biologice: „Aţi decis să treceţi la dechimizarea Ucrainei?”

Volodimir ZelenskiCum răspunde Zelenski Rusiei, după ce a fost acuzat că pregătește atacuri biologice: „Aţi decis să treceţi la dechimizarea Ucrainei?”

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a răspuns acuzațiilor Rusiei privind pregătirea unor atacuri biologice sau chimice cu ajutorul SUA.

Liderul de la Kiev a transmis un mesaj prin intermediul unui video postat pe rețelele de socializare.

„Suntem acuzați că pregătim un atac chimic”, spune el într-un mesaj video. „Dar dacă vrei să cunoști planurile Rusiei, uită-te la ce îi acuză pe ceilalți că fac”.

„V-ați hotărât să treceți acum la „de-chimizarea” Ucrainei? Cum? Folosind amoniac? Folosind fosfor? Ce altceva ne-ați pregătit? Nu au fost dezvoltate arme chimice sau alte arme de distrugere în masă pe teritoriul Ucrainei”, a mai spus el.

Risc crescut de potențiale scurgeri

Biolaboratoarele din Ucraina au stârnit îngrijorarea tuturor, deoarece există pericolul major ca agenții patogeni să se scurgă din cauza deplasării trupelor rusești pe teritoriul țării și să provoace numeroase boli în rândul populației.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit Ucraina să le distrugă.

author avatar
Andreea Vlad
571 afisari

4 COMENTARII

    • Mergi fa pace cu Rusia, cedeaza jumatate din teritoriu sa simti si tu ce am simtit noi Romanii cand rusi ne-au smuls teritorii si le-au alipit noului stat creat Ucraina, actorule!

  1. Nu sunt acuzati ca pregatesc un atac chimic, sunt acuzati ca au efectuat deja atacuri biologice (pesta porcina de exemplu).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger