AcasăȘTIRI EXTERNECum râd austriecii de noi, după ce liderii de la Bucureşti au...

Cum râd austriecii de noi, după ce liderii de la Bucureşti au anunţat ca şi rezolvată accederea la Schengen

Adio, Schengen! Ce facem cu Olanda?

Liderii politici de la Bucureşti s-au grăbit să anunţe că, din martie 2024, ar urma să fie eliminate controalele la frontieră pentru România și Bulgaria în traficul aerian și maritim.

România insistă acum asupra unui calendar pentru deschiderea frontierelor terestre, însă publicația austriacă profil.at prezintă o ezitare a ministerului de Interne de la Viena în privința acordului.

Austria îşi menţine veto-ul

Contrar afirmaţiilor făcute joi de guvernele de la Bucureşti şi Sofia, guvernul federal austriac îşi menţine refuzul faţă de aderarea celor două ţări la zona Schengen, care permite călătoriile fără controale la frontieră.

Negocierile sunt încă în curs de desfăşurare, a precizat joi după-amiază Ministerul de Interne de la Viena, ca răspuns la o solicitare a publicaţiei „Die Presse”.

Şi Der Standard scrie că Ministerul de Interne de la Viena s-a limitat să precizeze joi că negocierile continuă în prezent. Ministerul austriac de Interne a subliniat însă joi că, în prezent, nu există negocieri privind aderarea la Schengen cu frontierele terestre şi, prin urmare, nu există niciun termen limită.

Condiţii şi la frontierele aeriene

Austria pune condiţii şi pentru intrarea în Schengen cu frontierele aeriene:

  • o sporire a misiunii Frontex în Bulgaria
  • bani de la Comisia Europeană pentru o protecţie solidă a frontierelor externe,
  • intensificarea controalelor la frontierele terestre
  • România şi Bulgaria să preia solicitanţii de azil, în special pe cei din Afganistan şi Siria.
author avatar
Andrei Ștefan
985 afisari

9 COMENTARII

  1. Pe vremea Imperiului otoman, „sefii” tarisoarei asteia, au lasat capul.Nici cu grecii n-a fost usor Pe vremea URSS, sefii au lasat capul.Si pe vremea austro ungara ….
    Dar acum suntem in UE cu drepturi depline, asa cum s-au semnat tratatele de aderare.
    Si am indeplinit conditiile si mama sigurantei vamilor!
    Majoritatea imigrantilor sustin(pe la tv)ca au ruta Serbia-Ungaria.
    Dar Ungaria, culmea, e in Schengen !
    Deci nu asta e motivul pentru care Austria isi bate joc de europarlamentarii romani si de Romania.
    Sicaneaza? Ar trebui sa sicanam.Suntem egali in UE
    E vremea sa nu mai lasam capul , nici sa ne mai milogim.

  2. Schengenul asta nu are nicio legatura cu aerianul si cu maritimul, este o prostie asta. Schengenul adevarat este ala terestru unde poti merge cu camionul cu marfa prin tari diferite fara sa mai fii controlat la frontiera, cam cum trecem noi dintr-un judet in altul fara sa fie nimeni la granita judetului. Aerianul e o prostie pentru ca de la Bucuresti la Paris nu iti opreste nimeni avionul pentru control, iar maritim iarasi e o prostie pentru ca nu-ti opreste nimeni vaporul in Mediterana pentru un control vamal pe ruta Constanta-Amsterdam. Asta cu aerianul si maritimul este fumigena pentru fraieri.

  3. Dacă boul Ciolacu și sinistrul de Externe anunță Bruxellul că, de la 1 ianuarie 2024, nici o boabă de grâu sau porumb din Ukra nu mai intră/traversează România, pun pariu pe ce vreți că se rezolvă primirea în Schengen! Dar ordinul de peste Ocean este să fie liniște și pace!…Ciolacu e atât de prost, încât crede că va fi uns președinte!..

    • Asa face umflatul de Orban si vad ca ii merge.
      Aia dau cu pumnul in masa, tre’sa dam si noi cu pumnul in masa.Folosesc dreptul de veto ? Tre’ sa folosim dreptul de veto.Suntem egali in UE, si nu ar trebui sa ne discrimineze reprezentantii unui stat cu 8 milioane de locuitori .Asa, ei stiu ca sunt niste mamaligi care pot fi folosite.

  4. Padurenii au luat-o iar in mufa de specialisti strategi! Prea multe servicii si prea degeaba! Si platite gras!
    La padureni orice infrangere este victorie! Ca aia cu platoul continental!

  5. Politicienii si diplomații din România sunt promovați pe criteriu slugarniciei(rude amanti de politicieni, organe interlopii De multe ori cu intelect si dragoste de munca redusa) .Sa nu va așteptați la competenta din partea lor .

  6. A acorda vize Schengen, a începe aderarea de facto, palpabilă, etapizat, cum au făcut-o și alte state inclusiv Austria, a beneficia de absența controalelor la frontieră aeriana și maritimă, reprezintă un prim pas spre integrarea completa. Este un pas ireversibil.

    Poți avea orbul găinilor să nu-l vezi sau recunoști, cum face autorul articolului, plasându-te în cei 6-7% dintre conaționalii etern contestatari, dar rămâi într-o minoritate bolnavă, care protestează de dragul protestului, chiar și atunci când respectivul protest nu e altceva decât o idioțenie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger