AcasăȘTIRI EXTERNEFranța acuză SUA că profită de criza energetică! „America ne vinde gazul...

Franța acuză SUA că profită de criza energetică! „America ne vinde gazul lor lichefiat de patru ori mai scump!” – VIDEO

Cum profită SUA de criza din Ucraina. Europenii denunță jocul lui Joe Biden / „O dominație economică americană și o slăbire a UE” - VIDEO

Administrația Joe Biden profită de criza din Ucraina pentru a consolida mai departe dominația SUA asupra restului lumii. Alerta vine de la Bruno LeMaire, ministrul francez al Economiei, Finanțelor și suveranității Industriale și Digitale.

În fața reprezentanților aleși, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul „incorect al SUA”. Potrivit lui Bruno LeMaire, „americanii își vând gazul natural lichefiat (GNL) la un preț de patru ori mai mare decât cel la care îl vând industriei lor”.

Bruno Le Maire: „O dominație americană și o slăbire a UE”

Astfel, în opinia sa, „conflictul din Ucraina nu trebuie să ducă la o dominație economică americană și la o slăbire a UE”, avertizează ministrul francez. „Nu putem accepta ca partenerul nostru american să-și vândă GNL-ul la un preț de patru ori mai mare decât cel la care îl vinde industriașilor săi.

 

În opinia sa, un colaps economic al Europei nu este în interesul nimănui, mai ales al partenerilor americani.

Borrell: „Prosperitatea Europei s-a baza pe gazul Rusiei”

Pe de altă parte, despre situația actuală a vorbit și Joseph Borrell.

„Prosperitatea UE se baza în trecut pe energia ieftină din Rusia și de pe piețele din China, dar acum blocul trebuie să caute surse de energie în interiorul Europei și să-și restructureze economia, a declarat luni șeful politicii externe a UE, Josep Borrell.

„Prosperitatea noastră se baza pe China și Rusia. Energia (rusă) și piața (chineză). Și, în mod clar, astăzi trebuie să găsim noi căi pentru aprovizionarea cu energie, din interiorul Uniunii Europene, pe cât de mult putem, pentru că nu trebuie să schimbăm o dependență cu alta. Cea mai bună energie este cea pe care o produci acasă. Iar acest lucru va produce o restructurare puternică a economiei noastre”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell la conferința anuală a ambasadorilor UE de la Bruxelles.

„Oamenii nu sunt conștienți de acest lucru, dar faptul că Rusia și China nu mai sunt cele care au fost pentru dezvoltarea noastră economică va necesita o restructurare puternică a economiei noastre”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea