AcasăȘTIRI EXTERNECum poate fi oprit războiul din Ucraina. Planul în șase puncte al...

Cum poate fi oprit războiul din Ucraina. Planul în șase puncte al lui Boris Johnson

Boris JohnsonCum poate fi oprit războiul din Ucraina. Planul în șase puncte al lui Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat un plan în șase puncte prin intermediul căruia s-ar putea ajunge la o finalitate în cazul conflictului militar din Ucraina.

Johnson crede că plan internațional de acţiune va determina eșecul invaziei ruse în Ucraina.

„Nu este suficient să ne exprimăm susținerea pentru ordinea internațională bazată pe reguli, trebuie să o apărăm împotriva unei încercări susținute de a rescrie aceste reguli prin intermediul forței militare”, a transmis Boris Johnson într-o declarație de presă.

Planul lui Boris Johnson are șase puncte și nu presupune ca aliații occidentali să se angajeze în acțiuni militare împotriva Rusiei, ci vizează îngenunchierea economică a Moscovei, scrie The Guardian.

Distrugerea economiei ruse

Acesta a pregătit, astfel, o listă cu șase obiective despre care spune că trebuie atinse pentru a pune capăt invaziei. În primul rând, este nevoie de crearea unei ”coaliții internaționale umanitare” pentru Ucraina. Apoi, premierul Mari Britanii spune că statul lui Volodimir Zelenski trebuie susținut ”în eforturile sale de a se apăra.”

Boris Johnson militează pentru continuarea presiunilor economice asupra Moscovei, dar și pentru a rezista împotriva tentativelor ruse de ”normalizare” a acțiunilor sale în Ucraina.

Liderul executivului britanic spune că trebuie să fie urmărite căile diplomatice de atenuare a conflictului din Ucraina, dar doar în cazul în care guvernul legitim al statului poate participa la aceste discuții. Nu în ultimul rând, Boris Johnson afirmă că statele membre NATO trebuie să treacă printr-un proces rapid de îmbunătățire a securității și rezilienței.

Johnson se va întâlni marți cu lideri din Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, țări care se confruntă cu un flux important de refugiați.

author avatar
Andreea Vlad
807 afisari

11 COMENTARII

  1. E simpla socoteala si daca Putin lasa puterea unei slugi europene, tot la distrugerea economiei rusești se ajungea. Multinaționalele au nevoie de consumatori si slugi, nu de concurenta.

    • Oare sa fi uitat englezi, ca pa mai ieti acest prim-ministru ia băgat în cușcă și amenințat și obligat cu vaccinuri experimentale, care acum încep sa, și arate efectele, acum a trecut la marele strateg și pacifist

  2. Mă, Ciufulitule, ceea ce propui tu va duce nu la limpezirea apelor ci la acutizarea situației internaționale. Este cumva consecința faptului că ai fost contaminat cu Covid? Unde sunt dialogul, diplomația, înțelegerea, respectul reciproc, preocuparea pentru prosperitatea tuturor oamenilor, inclusiv a poporului rus, nevinovat de politica vremelnicilor conducători. Voi, englejii, care ați fost creatorii UE, ați fost primii care ați dat bir cu fugiții, numai pentru că nu puteați renunța la statutul de mare putere economică și nu puteați accepta să stați la masă cu alte state, precum ROMÂNIA.

  3. STIREA care este trecuta sub tacere azi,este ca sambata premierul israelian Naftali Bennett s-a deplasat la Moscova unde s-a intalnit cu presedintele Vladimir Putin, pentru a intermedia procesul de pace in razboiul ruso-ucrainean, unde Israelul are INTERESE economice si etnice. David Saranga ambasadorul israelului in Romania declara sambata : „….sunt ISRAELIENI care vor sa mearga sa LUPTE alaturi de ucraineni,sunt ISRAELIENI care s-au intors in Ucraina pentru a oferi ajutoare”. Si uite asa intelegem si noi ce este acest razboi din Ucraina….se va naste. ISRAEL.2. = ASKENAZYA.

    • N-am citit declarația lui Saranga dar daca este in sensul in care spui tu, înseamnă că omu-i dus rău de tot! Cât de prost trebuie sa fii, și-i chiar surprinzător la un evreu, să faci o astfel de declarație cu PM Bennett aflat la Moscova pentru a intermedia, atenție cu aprobarea SUA, un proces de pace ?!

  4. Dumnezeu cu toti are planul lui de marea demascare ca sa vada toti adevaratele fete ale tuturor si ceea ce merita fiecare tot El le va da!! Nu inteleg in ce film joaca!!

  5. Peste tot la stiri acum IRAN IRAN IRAN…ce sa vezi coincidenta dracului,nici o legatura cu Israel,totul e din intamplare,ha ha ha stupid people….veti avea inca un razboi,si inca unul,tot pentru petrol-uraaaa se bucura si Basescu in sfarsit are razboi pe saturate

  6. Planului lui Johnson ii lipseste esenta : negocieri la nivel inalt, cu propuneri reale de incetare a conflictului, prin concesii si compromisuri. Este arta diplomatiei, daca mai exista.

  7. @zap (12.02)…declaratia lui Saranga este in interviul dat la tv. DIGI.24. ( poti cauta acolo). Este evident ca INTERESUL lor pentru everul Zelensky din Kiev este URIASI.

  8. Cand esti o marioneta, nu strigi decat ceea ce vor stapanii. Cat a fost trump, nu sa tras un glonț, cum sau Așezat democrații in scaune, sponsori au sărit sa se facă război in Europa pentru câștigurile lor criminale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger