Cauta

Cum plănuieşte Putin să se răzbune pe Prigojin: „N-ar trebui să-şi rezerve cazare într-un azil de bătrâni”

vladimir putin

Rusia s-a aflat, sâmbătă, în pragul unui război civil declanșat de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, după ce a acuzat armata rusă că a bombardat poziţiile companiei sale militare private.

Acesta și-a condus mercenarii din Ucraina în Rusia, unde au preluat, pe rând, controlul asupra facilităţilor militare din Rostov pe Don, a aerodromului de acolo și apoi a orașului Voronej, înaintând cu o viteză uluitoare spre Moscova.

Cum se va răzbuna Putin pe Prigojin?

Mick Ryan, un general-maior în retragere din armata australiană și membru al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat pentru Insider că revolta lui Prigojin va avea „impact pe termen scurt, mediu și lung” asupra războiului din Ucraina, precum și asupra stabilității Rusiei în viitor.

„Autoritatea lui Putin a fost contestată în mod deschis și nu a ieșit arătând foarte bine”, a spus Ryan, sugerând că scăderea încrederii în liderul rus ar putea reduce moralul trupelor ruse de pe front, iar forțele ucrainene ar putea profita de problemele interne ale rușilor.

„Putin este o persoană destul de răzbunătoare. Părerea mea este că Prigojin probabil că nu ar trebui să rezerve cazare într-un azil de bătrâni. Cred că zilele lui – după raportul probabilităților – sunt probabil limitate”, a spus Ryan pentru Insider.

Au abandonat ofensiva către Moscova

Când mai avea doar 200 de kilometri până La Moscova, Prigojin a anunțat că a dat ordinul de retragere, pentru a evita să fie vărsat sânge rusesc.

Prigojin cerea demiterea lui Serghei Șoigu și a liderului armatei ruse Valeri Gherasimov. Niciunul dintre ei nu pare să-și fi părăsit poziția, deci e neclar de ce a decis Prigojin să oprească atacul sau ce a urmărit mai exact.

Putin a ieșit cel mai șifonat, mai ales că, după ce l-a amenințat pe Prigojin cu pedeapsă exemplară pentru trădarea comisă, Kremlinul a anunțat seara că renunță la acuzații și îi permite liderului Wagner să se ducă în Belarus.

Aproape de miezul nopții, Prigojin a plecat din Rostov ca un erou, în aplauzele mulțimii.

Ultimele stiri

  • Intermediarii au „aruncat în aer” preţurile! Leguma care pleacă de la 1 leu/kg şi ajunge la 7 lei/kg, la tarabă
  • Denunţătorul misterios din dosarul lui Florian Coldea rupe tăcerea: „Mi s-a spus – ciocul mic! În spate sunt trei generali SRI”
  • Poza Zilei
  • Horoscop 30 mai 2024 – Pe plan profesional sunt sanse să aveți realizări frumoase
  • Israelul explică masacrul din Rafah
  • Ciolacu va avea o ședință cu miniștrii privind PNRR
  • Ciolacu: „Vom avea ședință de guvern comună cu Ucraina”
  • Nuntă criminală! S-au tras focuri de armă la petrecere. Mirele a ajuns la închisoare
  • Alege ce citești
  • În lipsa ciclonului…
  • Exit mobile version