AcasăȘTIRI EXTERNECum luptă Black Lives Matter cu „rasismul”. Lidera mișcării, marxistă cu vile...

Cum luptă Black Lives Matter cu „rasismul”. Lidera mișcării, marxistă cu vile de lux, demisionează

Cum luptă Black Lives Matter cu „rasismul”. Lidera mișcării, marxistă cu vile de lux, demisionează

Co-fondatoarea mișcării Black Lives Matter, Patrisse Cullors, și-a anunțat demisia, pentru a se concentra asupra scrisului. Firește, fără nici o legătură cu o anchetă a fiscului din care reiese că deține patru case, din care una a costat 1,4 milioane de dolari.

Patrisse Cullors a declarat că demisionează, vineri, 28 mai,  din fundația pe care a condus-o timp de șase ani, dar nu din cauza a ceea ce ea a numit „tentativele dreptei de a o discredita”.

Dreapta sau stânga, este vorba că fiscul a luat la puricat finanțele activistei de 37 de ani, luna trecută, după ce a aflat că deține patru case.

Black Lives Matter a început ca un hashtag în 2013, devenind între timp o mișcare mondială care apără afro-americanii de „suprematiștii albi”, de „rasismul poliției”, etc.

O mișcare, după cum se vede treaba, mai mult decât lucrativă.

Cullors a declarat că va părăsi rețeaua mondială Black Lives Matter pentru un motiv cel puțin la fel de nobil ca apărarea persoanelor de culoare oprimate: scrie o carte, „An Abolitionist’s Handbook”, cum altfel?

Și se va concentra și pe un proiect tv cu gigantul Warner Bros, care va pune în evidență „poveștile unor persoane de culoare”, scrie BBC.

Eradicarea „supremației albilor”

Într-un comunicat, Cullors a declarat: „Cu persoane inteligente, experimentate și angajate, care susțin oganizația în timpul acestei tranziții, știu că BLMGNF (Black Lives Matter Global Network Foundation) este pe mâni bune. Programul fundației rămâne același-eradicarea supremației albilor și construirea instituțiilor care afirmă viața”.

Cullors a declarat pentru AFP că demisia sa a fost planificată de mai bine de un an și nu are legătură cu afirmațiile că ar fi folosit donațiile pentru a-și dobândi avere.

„Au fost atacuri de dreapta care au încercat să mă discrediteze și nu-mi pasă ce crede dreapta despre mine”, a spus ea.

„Anti-rasism” pe zeci de milioane de dolari

Fundația BLM a declarat în februarie că a ridicat 90 de milioane de dolari în timpul manifestațiilor împotriva „rasimului” de anul trecut, după moartea afro-americanului George Floyd la Minneapolis (Minnesota, SUA).

Fundația a declarat că a terminat anul 2020 cu un sold de peste 60 de milioane de dolari, după cheltuieli de funcționare, subvenții pentru organizații conduse de afro-americani și alte cheltuieli.

Luna trecută New York Post a raportat că Patrisse Cullors – o marxistă după cum se autodescrie – cumpărase o vilă de lux de 1,4 milioane de dolari în Topanga Canyon, lângă Malibu. Marxista BLM mai deține și alte trei case, din care un ranch personalizat în Georgia.

Facebook a interzis utilizatorilor să distribuie aceste informații, invocând chestiuni de confidențialitate, iar un jurnalist de culoare a spus că a fost blocat de Twitter după ce a postat articolul.

Criticii conservatori – dar și unii activiști de culoare – au cerut o anchetă pentru a stabili dacă Patrisse Cullors a folosit fondurile organizației pentru a se îmbogăți.

În aprilie, fundația a declarat că Patrisse Cullors a primit 120.000 de dolari în perioada 2013 și 2019 pentru munca sa.

Fundația Black Lives Matter a declarat într-un comunicat: „Ca organizație nonprofit (…) fundația nu poate și nu a angajat nici o resursă organizațională pentru achiziționarea de bunuri personale de către un angajat sau un voluntar. Orice insinuare sau afirmație contrară este categoric falsă”.

author avatar
Tudor Borcea
503 afisari

4 COMENTARII

  1. combinata cu pandemia miscarea negrilor de peste ocean e cea mai mare cacialama si minciuna vanduta ca nutret !!!!!!!!!

  2. Sclava, s-a ajuns.De la atat rasism am ajuns cu vile de lux ca Greta milionara analfabeta . Daca o intrebi unde e America o sa arate in Rusia.

  3. Daca ei nationala de baschet familia MJ si Riri o sa mai strangi bani de o armata americana de rezerva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger