AcasăȘTIRI EXTERNECum îl pedepsește Polonia pe legendarul Roger Waters. Cofondatorul trupei Pink Floyd...

Cum îl pedepsește Polonia pe legendarul Roger Waters. Cofondatorul trupei Pink Floyd nu e pe linia SUA și NATO / Concerte anulate, scandal la Cracovia

Cum îl pedepsește Polonia pe legendarul Roger Waters. Cofondatorul trupei Pink Floyd nu e pe linia SUA și NATO / Concerte anulate, scandal la Cracovia / Foto: Facecbook

Roger Waters își anulează concertele din Polonia pe fondul unei dispute legate de comentariile sale despre războiul din Ucraina. Poziția co-fondatorului legendarei trupe Pink Floyd privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei a stârnit „indignare” la Cracovia.

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde muzicianul urma să susțină două concerte în aprilie 2023, a declarat că acestea nu vor mai avea loc.

Persona non grata la Cracovia

„Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă – fără a oferi niciun motiv”, a declarat Łukasz Pytko, de la Tauron Arena Cracovia, în comentarii raportate de mass-media poloneze, scrie The Guardian. Site-ul web al turneului de concerte „This Is Not a Drill” al lui Waters nu a menționat concertele de la Cracovia programate anterior pentru 21 și 22 aprilie.

Consilierii municipali din Cracovia urmau să voteze săptămâna viitoare o propunere de a-l numi pe Waters persona non grata, exprimându-și „indignarea” față de poziția muzicianului cu privire la războiul din Ucraina. Waters a scris o scrisoare deschisă către prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care a acuzat „naționaliștii extremiști” din Ucraina că „au pus țara dumneavoastră pe calea acestui război dezastruos”.

În vârstă de 79 de ani, basistul trupei Pink Floyd a criticat, de asemenea, Occidentul pentru furnizarea de arme Ucrainei, acuzând în special Washingtonul. Waters a condamnat, de asemenea, NATO, acuzând-o că a provocat Rusia.

Muzica și geopolitica

Nu este prima dată când muzicianul și compozitorul britanic își exprimă opiniile cu privire la politica internațională. În 2019, el a criticat un concert de tip Live Aid pentru a strânge fonduri pentru ajutor umanitar pentru Venezuela, susținând că este un efort susținut de SUA pentru a păta guvernul socialist. Spectacolul din orașul columbian de frontieră Cúcuta a avut ca scop strângerea a milioane de dolari pentru a oferi alimente și medicamente pentru venezuelenii care suferă de penurie generalizată.

Disputa a avut loc în contextul în care forțele de securitate venezuelene au fost acuzate că au executat zeci de persoane și au reținut arbitrar sute de alte persoane în cadrul unei campanii de pedepsire a celor care au protestat împotriva președintelui Nicolás Maduro.

În 2018, în timpul unui concert susținut în Brazilia înainte de alegerile prezidențiale, Waters s-a pronunțat împotriva candidatului de dreapta Jair Bolsonaro, care este în prezent președinte.

author avatar
Tudor Borcea
502 afisari

7 COMENTARII

  1. Asta se cheama politie politica….exact ce faceau si comunistii si fascistii
    Bine ati venit in Europa Esuata condusa de tot felul de dictatori cocotzati pe mafii oculte.Eu credeam ca doar Ur-sula e problema..ce sa vezi mai are frati a dreacului scorpie

    • Ascultati discursulblui JFK din1963ca e de actualitate…Europa s-a intors cu 70de ani inapoi din cauza astora cu creiere imbacsite „we opose secret societies…secret owth”…. Sa ma sterg la fund cu toate conspiratiile voastre sataniste pedofili imputiti

  2. Nu e vorba de placi. În spate sunt același canalii cu ADN similar politicienilor de pretutindeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger