AcasăȘTIRI EXTERNECum îl copiază Casa Albă pe Klaus Iohannis. „Votanții lui Trump sunt...

Cum îl copiază Casa Albă pe Klaus Iohannis. „Votanții lui Trump sunt un pericol pentru democrația, libertatea și drepturile noastre!” – VIDEO

Joe BidenCum îl copiază Casa Albă pe Klaus Iohannis. „Votanții lui Trump sunt un pericol pentru democrația, libertatea și drepturile noastre!” - VIDEO

Președintele Joe Biden consideră că sloganul republicanilor „Make America Great Again” reprezintă „o amenințare extremă pentru democrația noastră”, potrivit secretarului de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Președintele a spus clar că el crede că există o amenințare extremistă la adresa democrației noastre. Președintele a fost clar cu acel articol care vorbește despre democrația noastră, despre libertățile noastre”, a declarat Jean-Pierre miercuri la o conferință de presă, cu o zi înaintea discursului lui Joe Biden, concentrat pe „lupta pentru sufletul neamului.”

Sloganul republicanilor, o amenințare la adresa democrației

„MAGA [Make America Great Again] este partea cea mai energică a Partidului Republican. Aceasta este o amenințare extremă la adresa democrației noastre, a libertății noastre, a drepturilor noastre”, a adăugat ea.

Jean-Pierre a susținut apoi că MAGA „pur și simplu nu respectă statul de drept” și „urmează o agendă care le îndepărtează drepturile oamenilor”.

Comentariul secretarului de presă care aseamănă republicanii cu extremiștii vine ca parte a unui val de limbaj polarizant de la Casa Albă. Săptămâna trecută, Biden a comparat filozofia republicanilor MAGA cu „semifascismul”.

Biden îi face fasciști pe republicani

„Ceea ce vedem acum este începutul sau încheierea unei filozofii MAGA extreme. Nu este vorba doar de Trump, ci de întreaga filozofie care stă la baza semifascismului”, a spus Joe Biden la un eveniment în Bethesda, Maryland, joia trecută.

Jean-Pierre a apărat comentariile lui Biden la o conferință de presă vineri, spunând:

„Ce au făcut republicanii MAGA… Te uiți la definiția fascismului și te gândești la ce fac ei pentru a ataca democrația noastră, ce fac ei ne îndepărtează libertățile, ne îndepărtează drepturile, drepturile de vot. Asta este.”

Biden, la fel ca Iohannis!

Discursul lui Biden amintește de cel al președintelui Klaus Iohannis, când a lansat un atac la adresa PSD. Șeful statului a împărțit atunci România în două.

În urmă cu trei ani, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, președintele Klaus Iohannis posta pe Facebook un mesaj în care le transmitea românilor că nu va dialoga niciodată cu un reprezentant al PSD, partid „care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor”.

Azi, când liberalii se află în coaliție cu social-democrații, șeful statului nu mai suflă un cuvânt rău de PSD.

author avatar
Andreea Vlad
420 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu cred că-i suportă multe lume pe amerloci la noi, iar în lume nici atît, dar oare muricanilor decrepiți nu li se pare ceva anormal ca „democrații” să critice pe cei ce vor muricania măreață din nou!?

  2. Au aceeasi gandire de zdrente deviate de la normal !I-mi vine sa strig in gura mare :,,incetati naibii deviatilor,incetati sa va mai drogati 24 din 24 de ore Nu mai sunteti treji de ani buni Incetati drogaiala ,lumea ,tara noastra s-a saturat de gandirea voastra anapoda !

  3. Se vede clar ca republicanii devin majoritari si in senat si in camera…deja publica presa americana ultimele statistici

  4. Hoții striga Hoții, sa strigi ca republicanii sunt fasciști, cand pe vremea republicanilor nu s a tras un glonț. Iar azi pe vremea Democraților suntem pe punctul de a începe ultimul război pentru planeta. Sa distrugi omenirea, doar ca vrei sa conduci ca un tiran omenirea si sa strigi de cei care au dorit pacea lumii ca sunt fasciști, este de noaptea minții

  5. Din punctul lui de vedere are dreptate. MAGA este o gandire nationalista, care este total opus globalismului promovat de liberali. Asa ca daca promovezi interesele nationale de fapt ataci ‘democratia’ liberala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger