AcasăȘTIRI EXTERNECum îi îndeamnă Igor Dodon pe moldovenii de peste Prut să profite...

Cum îi îndeamnă Igor Dodon pe moldovenii de peste Prut să profite de războiul din Ucraina

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a îndemnat autorităţile de la Chişinău să profite de războiul declanşat de Rusia în Ucraina. Cum? Prin stimularea economiei interne.

Cuvântul „criză”, scris în chineză, este format din două ieroglife. Unul înseamnă „pericol”, celălalt – „oportunitate”. Noi putem şi trebuie să beneficiem de oportunităţile existente”, a spus Dodon.

Cere măsuri economice urgente

La o întrevedere în format online cu reprezentanţii partidului rus „Delovaia Rossia”, Dodon a susţinut că statzul moldav ar trebui să profite din plin de invazia rusă din Ucraina şi să-şi dezvolte economia, asta în timp ce mii de ucraineni mor din cauza ocupanţilor ruşi.

Moldova poate deveni un hub regional, o punte economică între Vest şi Est.

Criza actuală, cauzată de conflictul regional şi de sancţiunile economice şi politice bilaterale fără precedent, reprezintă o oportunitate pentru ţări precum Republica Moldova, care, datorită amplasării geografice şi paşilor chibzuiţi din partea autorităţilor, ar putea să-şi crească semnificativ performanţa economică din contul tranzitului de bunuri şi servicii”, a scris Igor Dodon.

Dodon, suspicios cu refugiaţii

Igor Dodon a spus că unii refugiaţi ucraineni încălca legea moldoveană și că ar trebui deportați „înapoi în Ucraina”.

Cu ăștia care se poartă urât, sunt diferite cazuri, nu vreau să le spun ca să nu le promovez, poliția trebuie să reacționeze foarte dur, să-i prindă și să-i trimită mai departe în România, să-i deporteze în Ucraina”, a spus pe 10 martie la o emisiune a televiziunii Prime fostul președinte Dodon.

„Trebuie să fim și au ai noștri buni, nu numai cu oaspeții”, a mai spus Dodon, care este președinte de onoare al Partidului Socialiștilor, de opoziție.

author avatar
Andrei Ștefan
421 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Adio, șpagă! Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus...

Protestele fermierilor din Europa sunt reacția față de ecologismul radical!

După luni de proteste ale fermierilor în orașele de pe întreg continentul, legiuitorii europeni se străduiesc să găsească soluții pentru le potoli furia -...