AcasăȘTIRI EXTERNECum „combate” Londra fumatul. Femeile însărcinate primesc țigări electronice!

Cum „combate” Londra fumatul. Femeile însărcinate primesc țigări electronice!

Cum „combate” Londra fumatul. Femeile însărcinate primesc țigări electronice! / Foto: printscreen

Autoritățile din Londra vor oferi țigări electronice femeilor însărcinate, pentru a combate fumatul. O campanie a fost concepută ca un impuls atât pentru sănătate, cât și financiar.

Consilierii locali din Marea Britanie vor să le ajute pe femeile însărcinate să renunțe la fumat. În acest sens, Lambeth London Borough Council, un consiliu municipal din sudul Londrei , a decis să testeze o soluție originală.

Răul cel mai mic pe sărăcie

Aleșii vor oferi acum  țigari electronice femeilor însărcinate din această zonă din sud-vestul capitalei. Scopul este de a le încuraja pe aceste viitoare mame să renunțe la fumat, dar și de a le permite să economisească o sumă semnificativă de bani, aproximativ 2.300 de euro (2.000 de lire sterline).

Un parlamentar londonez a indicat riscurile pentru sănătate ale fumatului în timpul sarcinii ca fiind un motiv important pentru această decizie. În plus, potrivit Lambeth London Borough Council, femeile cu venituri mici sunt mai predispuse să fumeze în timpul sarcinii. În zonă există mii de gospodării care trăiesc sub pragul sărăciei.

Autoritatea locală nu dorește să încurajeze consumul de nicotină, cu atât mai puțin în timpul sarcinii.

Efectele vapatului pe termen lung nu sunt încă cunoscute

Dar aleșii văd această inițiativă ca pe o mână de ajutor, o alternativă pentru a ajuta viitoarele mame să „renunțe definitiv la fumat”, trecând mai întâi la țigările electronice, scrie 20 Minutes.

În septembrie, un nou studiu realizat de cercetătorii londonezi a arătat că utilizarea țigărilor electronice este mai puțin dăunătoare decât fumatul țigărilor convenționale. „Nivelurile de expunere la agenți cancerigeni și la alte substanțe toxice sunt semnificativ mai mici la persoanele care fumează cu vapori”, a declarat un cercetător. Dar efectele pe termen lung ale vapatului nu sunt cunoscute în acest moment.

author avatar
Tudor Borcea