AcasăȘTIRI EXTERNECum au reacţionat SUA după ce Erdogan a ameninţat că va bloca...

Cum au reacţionat SUA după ce Erdogan a ameninţat că va bloca aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Erdogan a decis ca Turcia să-i facă o concurenţă crâncenă României în Marea Neagră: ne "suflă" banii!

Statele Unite au reacţionat imediat după ce Erdogan a ameninţat că va bloca aderarea Finlandei şi Suediei la NATO. Washingtonul „lucrează pentru a clarifica poziţia Turciei”.

Aderarea viitoare a acestor două ţări a primit „un sprijin larg” din partea altor membri ai Alianţei Atlantice.

Trebuie unanimitate de voturi

La Casa Alba, sunt îngrijorări, e clar. Turcia este „un aliat valoros al NATO” şi că „acest lucru nu s-a schimbat”, susţin americanii. Totuşi, Finlanda şi Suedia pot fi admise numai după votul unanim al membrilor existenţi.

Declaraţia lui Erdogan a temperat entuziasmul legat de acest proces susţinut până în prezent de majoritatea membrilor NATO, printre care Statele Unite, şi de secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, care s-a declarat pregătit să întâmpine „cu braţele deschise” cele două ţări nordice.

Erdogan a dat exemplul Greciei

Preşedintele Turciei a spus nu vrea „să se repete aceeaşi eroare ca cea comisă prin aderarea Greciei”, un vecin cu care Turcia are istoric relaţii complicate.

Pentru unii analişti, Turcia ar putea căuta să profite de un avantaj tactic pentru a obţine o contrapartidă de la membrii Alianţei. Ankara a comandat şi a plătit 1,4 miliarde de dolari pentru o comandă de avioane de luptă nedetectabile F-35, niciodată livrate.

author avatar
Andrei Ștefan
735 afisari

4 COMENTARII

  1. America vrea destructurarea Rusiei ca sa scape de faliment prin raptul bogatiilor acesteia.
    S-ar putea ca, de aici, sa i se traga…..

  2. Recenzorii de la la recensamint au atestare ca pot accesa date personale? Cred ca nu . Atunci cum vor intra in casele oamenilor sa le ceara informatii personale? Poate ne lamureste cineva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger