AcasăȘTIRI EXTERNECum au devenit Viktor Orban şi Donald Trump noul cuplu politic al...

Cum au devenit Viktor Orban şi Donald Trump noul cuplu politic al momentului

trump-orban-suaCum au devenit Viktor Orban şi Donald Trump noul cuplu politic al momentului

Viktor Orban l-a invitat pe fostul preşedinte american Donald Trump la Budapesta, un gest menit să-i revigoreze campania de realegere. Probabil invitaţia se referă la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare ce se va ţine între 25 şi 26 martie la Budapesta, conform The Guardian.

„Membri ai Fidesz şi-ar dori să-l aibă pe Trump în vizită la Budapesta în martie”, a spus o sursă.

Cum îl poate ajuta Trump pe Orban?

Fostul preşedinte al SUA i-ar putea revigora campania actualului premier maghair.

„Aceste vizite au o influenţă enormă în comunitatea conservatoare din Ungaria, întrucât îl văd pe Trump ca pe o emblemă, o persoană care şi-a petrecut preşedinţia în mijlocul unor intemperii”, a dezvăluit o sursă apropiată de Fidesz.

Şi viceversa e valabilă: Viktor Orban l-a susţinut şi el pe Trump, la campaniile americanului din 2016 şi 2020. Cei doi au vorbit la telefon în ianuarie, iar Trump i-a întors favoarea, susţinându-l public pe Orban în vederea alegerilor din 3 aprilie în care premierul maghiar are împotrivă opoziţia unită.

O vizită în persoană a fostului preşedinte american ar fi un impuls major al campaniei de realegere a lui Viktor Orban, care se află la putere de 12 ani.

Trump spune că Germania este „ostatică a Rusiei”

Fostul preşedinte american a calificat Germania drept „ostatică a Rusiei”, în comentarii făcute marţi pentru „Fox Business”.

Trump s-a referit la gazoductul Nord Stream 2, menit să transporte gaz rusesc către Germania prin Marea Baltică, gazoduct ce a tensionat relaţiile dintre Berlin şi Washington pe fondul crizei de la frontiera Ucrainei.

Dacă te uitai la lider, la noul lider al Germaniei, el se uita la Biden ca şi cum, mă înţelegeţi, nu înţelegea despre ce este vorba. El nici măcar nu a comentat acest lucru”, a declarat liderul Partidului Republican.

author avatar
Andrei Ștefan
328 afisari

4 COMENTARII

  1. Tocmai i a scuipat in fata acum pe ameri ani nu vrea soldati americani ca il costa el vrea cu putin sa si ia gaz ieftin si alte beneficii!!!! Cum e ba la astia cu prietenia doar daca au castig nu sar la cheltuieli.

  2. Pe la altii oamenii politici construiesc viitorul propriilor tari ,nu se dau cu schiurile ca pe la altii.

  3. Donald are dreptate.
    Germania e ostatica energetic. Pentru ca Rusia a reconstruit o jumate de Germanie cu conductele lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger