AcasăȘTIRI EXTERNECum arată şpaga pentru Eva Kaili. Primele imagini cu sacii de bani...

Cum arată şpaga pentru Eva Kaili. Primele imagini cu sacii de bani pentru fosta vicepreședintă de la Parlamentul European

Cum arată şpaga pentru Eva Kaili. Primele imagini cu sacii de bani pentru fosta vicepreședintă de la Parlamentului European

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili (44 de ani), unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seara la Bruxelles, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul, gazda Cupei Mondiale 2022.

La Atena, Partidul socialist grec (Pasok-Kinal), al cărui membru este Eva Kaili, a anunţat că aceasta a fost „demisă”.

20.000 euro, acasă la soţul ei

Evei Kaili i s-a retras, sâmbătă, mandatul de vicepreşedinte al Parlamentului European de către preşedinta Roberta Metsola.

Femeia nu a putut beneficia de imunitatea sa parlamentară, deoarece infracţiunea de care este acuzată a fost constatată „în flagrant delict”, a explicat o sursă judiciară, care a confirmat şi informaţiile din presă conform cărora, în timpul percheziţiilor, în apartamentul din Bruxelles al eurodeputatei socialiste elene au fost găsiţi „saci cu bani”.

Suma de 20.000 euro găsită acasă la Francesco Giorgi se adaugă presupusei mite pe care fostul vicepreședinte al Parlamentului European ar fi primit-o.

1,5 milioane de euro, sechestraţi

„Francesco Georgi, soțul Evei Kaili, a făcut declarații în fața anchetatorilor belgieni, potrivit presei italiene. ‘ONG-urile ne trebuiau ca să învârtim bani’, ar fi recunoscut Giorgi.

1,5 milioane de euro este suma pe care anchetatorii au sechestrat-o de la familia Panzeri și de la Eva Kaili.

author avatar
Andrei Ștefan