AcasăȘTIRI EXTERNECum arată președintele ideal? Americanii au oferit cel mai surprinzător răspuns /...

Cum arată președintele ideal? Americanii au oferit cel mai surprinzător răspuns / Lovitură pentru Biden și Trump

Trei sferturi dintre americani își doresc un președinte sub 65 de ani, arată un nou sondaj. Asta înseamnă că fostul președinte Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, și președintele în exercițiu Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, n-ar trebui să mai candideze pentru Casa Albă în 2024.

Sondajul realizat de Suffolk University/USA Today a constatat că 50% dintre alegătorii înregistrați spun că „președintele lor ideal” ar avea între 51 și 65 de ani. Altor 25% le-ar plăcea ca acesta să fie și mai tânăr, cu vârstă cuprinsă între 35 și 50 de ani.

Președintele american ar trebui să aibă sub 65 de ani

Alți 15% au spus că vârsta nu contează, dar doar 8% au spus că preferă un președinte cu vârsta cuprinsă între 66 și 80 de ani – și doar 0,4% au spus că își doresc unul mai în vârstă de 80 de ani.

Joe Biden, deja cea mai în vârstă persoană care a ocupat funcția de președinte al Americii, a spus că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar că va lua o decizie finală după sărbători.

Dacă va fi reales, președintele ar avea 82 de ani în ziua celei de-a doua investituri, în 2025. Dacă Biden va mai fi încă patru ani la Casa Albă, ar avea 86 de ani când va veni momentul ca el s-o părăsească în 2029.

Joe Biden nu mai e dorit la Casa Albă

Între timp, Trump rămâne singura persoană care a lansat oficial o candidatură prezidențială în 2024 și speră să devină a doua persoană care câștigă mandate neconsecutive la Casa Albă.

Când au fost întrebați în mod special despre Trump și Biden, 69% dintre respondenți au spus că nu doresc ca cel de-al 45-lea președinte să candideze din nou, iar 67% au răspuns că nu doresc ca Joe Biden să urmărească să obțină un al doilea mandat.

Alegătorii au fost împărțiți în mod egal dacă doresc ca președintele să fie democrat (30%), republican (28%) sau independent (32%) și mai mult de jumătate (57%) au preferat „compromisul” liderului lor pentru a duce lucrurile la bun sfârșit” în timp ce doar 34% și-au dorit un președinte care „să stea pe principii, indiferent de ce”.

author avatar
Andreea Vlad
508 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri