AcasăȘTIRI EXTERNECum arată Papa Francisc, la prima apariţie publică după operaţie. A ţinut...

Cum arată Papa Francisc, la prima apariţie publică după operaţie. A ţinut slujba de la balconul spitalului (VIDEO)

papa franciscCum arată Papa Francisc, la prima apariţie publică după operaţie. A ţinut slujba de la balconul spitalului

Momente emoţionante oferite de Papa Francisc, duminică. Suveranul Pontif a ţinut slujba de duminică de la balconul etajului 10 al spitalului Gemelli din Roma, unde se află internat după intervenţia chirugicală la colon.

El a făcut apel la rugăciuni pentru bolnavi, subliniind că „nimeni nu trebuie să fie singur”.

Ce le-a transmis Papa credincioşilor?

Vă mulţumesc tuturor: v-am simţit apropierea şi sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulţumesc din adâncul inimii!”, a adăugat suveranul pontif, aclamat de cele circa 200 de persoane adunate în faţa spitalului.

În scurtul său discurs el a reflectat asupra lecturii Evangheliei de duminică în care citim că ucenicii lui Isus au ieşit şi au uns cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi apoi i-au vindecat.

Papa şi-a exprimat profunda apreciere şi încurajare pentru medici şi lucrătorii din domeniul sănătăţii şi personalul.

El a cerut oamenilor să se roage pentru bolnavi, în special pentru cei aflaţi în cele mai dificile situaţii, subliniind că „nimeni nu trebuie să rămână singur, fiecare trebuie să primească ungerea ascultării, apropierii şi îngrijirii”.

Papa, de la balconul spitalului

Papa, în vârstă de 84 de ani, a stat la balconul rezervei sale de la etajul al-10-lea al spitalului Gemelli timp de aproximativ 10 minute, citind dintr-un text pregătit, dar adăugând şi numeroase remarci spontane.

A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013 – cu excepţia perioadelor în care călătorea – când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru.

author avatar
Andrei Ștefan