AcasăȘTIRI EXTERNECum ar putea provoca Rusia o catastrofă nucleară: au ajuns de la...

Cum ar putea provoca Rusia o catastrofă nucleară: au ajuns de la „scut uman” la „scut nuclear”

Pe mâna cui încape cea mai mare centrală nucleară din Europa?/ Anunț de ultimă oră al Kremlinului

Rusia ar putea provoca o catastrofă nucleară în Ucraina, din cauza modului în care acţionează la centrala din Zaporojie. Kremlinul îşi staţionează trupele acolo și pentru a împiedica armata ucraineană să tragă asupra lor din cauza riscului producerii unui teribil accident nuclear.

Aşadar, Rusia o folosește ca pe o bază militară de unde soldații ruși pot să tragă asupra trupelor ucrainene, fără să se teamă de un răspuns din partea lor.

Au inventat scutul nuclear

Acțiunile Rusiei în războiul din Ucraina au depășit punctul folosirii unui „scut uman”, care acum a devenit un „scut nuclear”, potrivit lui Blinken.

„Bineînțeles că ucrainenii nu pot riposta cu focuri de armă, ca nu cumva să aibă loc un accident teribil în care să fie implicată centrala nucleară„, a declarat Blinken reporterilor după discuțiile privind neproliferarea nucleară de la Națiunile Unite de la New York, luni.

După ce nu a reușit să captureze capitala Kiev la începutul războiului, Rusia urmărește acum să captureze regiunea Donbas din est, formată din Donețk și Luhansk, ocupată parțial de separatiștii susținuți de Rusia înainte de invazie, și să captureze mai mult din sud, după ce a anexat deja Crimeea de la Ucraina în 2014.

author avatar
Andrei Ștefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger