AcasăȘTIRI EXTERNECum ar putea arăta atacul Rusiei asupra Ucrainei! Putin a supravegheat teste...

Cum ar putea arăta atacul Rusiei asupra Ucrainei! Putin a supravegheat teste nucleare și de rachete

putinCum ar putea arăta atacul Rusiei asupra Ucrainei! Putin a supravegheat teste nucleare și de rachete

Forțele nucleare strategice ale Rusiei au organizat sâmbătă exerciții supravegheate de președintele Vladimir Putin. Washingtonul a acuzat trupele ruse adunate în apropierea graniței cu Ucraina că avansează și că sunt „pregătite să lovească”.

Rusia a testat cu succes rachete hipersonice și de croazieră pe mare, în cadrul testelor forțelor nucleare. Putin a supravegheat testele împreună cu Lukașenko, de la un „centru de operațiuni”, potrivit Reuters.

Aceste teste nucleare vin după luni întregi de tensiuni, exerciții efectuate de armata rusă la granițele Ucrainei și desfășurări tot mai crescute de militari și echipament militar. Rușii au desfășurat la granița Ucrainei aproximativ 190.000 de militari.

Noi elicoptere, tancuri și vehicule blindate, dar și echipament de sprijin au fost mutate de Rusia la graniță, conform imaginilor din satelit.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a spus sâmbătă că exercițiile forțelor nucleare stârnesc îngrijorări în întreaga lume.

Casa Albă a lansat un nou avertisment

Casa Albă a spus că echipa de securitate națională a președintelui american Joe Biden i-a spus că încă mai crede că Rusia poate lansa un atac în Ucraina „oricând” și că plănuiește să-și convoace principalii consilieri duminică pentru a discuta despre criză.

„Președintele Biden continuă să monitorizeze evoluția situației din Ucraina și este actualizat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate națională”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Miniștrii de externe din grupul G7 au declarat că nu au văzut nicio dovadă că Rusia își reduce activitatea militară în zonă și sunt „grav îngrijorați” de situație.

author avatar
Andreea Vlad
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger